Word vriend van het TextielMuseum

Stichting Vrienden van TextielMuseum

Draag je het museum een warm hart toe, wil je het museum ondersteunen, het gedachtengoed van het museum uitdragen en medebelangstellenden ontmoeten? Word dan Vriend van het TextielMuseum.

Als Vriend van het TextielMuseum heb je een streepje voor en ontvang je onder andere vrije toegang tot het museum. Vrienden van het TextielMuseum zijn de ambassadeurs van ons museum. Met jouw actieve betrokkenheid breng je in eigen kring enthousiasme voor het museum over en daar profiteert het TextielMuseum natuurlijk van!

Doel Stichting Vrienden van TextielMuseum

Stichting Vrienden van het TextielMuseum, opgericht in 1982, stelt zich ten doel het TextielMuseum met raad en daad te ondersteunen bij de realisatie van haar doelstellingen en activiteiten. Zij is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen van het museum. Zo ondersteunt de stichting het museum in haar ambitie uit te groeien tot hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel op nationaal en internationaal niveau. De ruim 500 vrienden van de stichting dragen het TextielMuseum een warm hart toe, hebben affiniteit met textiel of zijn zelf werkzaam (geweest) in de textielbranche.

De ondersteuning aan het TextielMuseum heeft tot op heden vorm gehad in een financiële bijdrage aan onder meer de renovatie van de stoommachine, aankoop van weef- en breimachines, collectieaankopen en het bieden van een podium aan jonge ontwerpers. Lees meer over de projecten waaraan Stichting Vrienden heeft bijgedragen.

Lees meer

Activiteiten

Daarnaast organiseert het Stichtingsbestuur voor geïnteresseerde vrienden verschillende activiteiten zoals de vriendendag.

Alle vriendenactiviteiten

Het bestuur

Het huidige bestuur van Stichting Vrienden van het TextielMuseum bestaat uit de volgende personen:

Charles Boissevain – Voorzitter
Monique Peeters – Penningmeester
Joep Janssen – Secretaris
Mayke Brouwers – Secretariaat
Sandra Oom – MarCom
Jan-Willem Bloemen – Projecten

Word ook Vriend

Wil je ook graag Vriend van het TextielMuseum worden? Dat kan! Om je een passende vriendschap aan te bieden, kun je kiezen uit drie soorten lidmaatschap.

Word Vriend

ANBI

De Stichting Vrienden van het TextielMuseum staat bij de Belastingdienst ingeschreven als tot algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer.