WORD VRIEND VAN HET TEXTIELMUSEUM

vriendenactiviteiten

Vriendendag

Voor de Vrienden van het TextielMuseum wordt jaarlijks een Vriendendag georganiseerd. Tijdens deze dag, met ieder jaar een ander thema, geven we een podium aan jonge ontwerpers die vanuit hun optiek nieuw licht werpen op het vakgebied van textiel.

Eén van de speerpunten van onze Stichting is het ondersteunen van jong designtalent. Na afloop van de presentaties stemmen de aanwezige Vrienden op wat zij het meest inspirerende, interessantste of spraakmakende project vinden. De winnaar wordt beloond met een Vriendenprijs van € 1.000,-!

De eerstvolgende Vriendendag: 23 maart 2024

Op zaterdag 23 maart hebben we een gevarieerd programma. Na het een ontvangst volgt eerst uitgebreide informatie over de nieuwe ontwikkelingen bij het museum en het toekomstige museumkwartier. Na de lunch bezoeken we de tentoonstelling van werk van vierdejaars studenten aan de Design Academy Eindhoven. De studenten zijn aanwezig en geven nadere uitleg. Dit was vorig jaar ook spectaculair en een groot succes! De deelnemers aan de Vriendendag kunnen op hun favoriet stemmen, waarna tijdens de afsluitende borrel de uitreiking van de 'Vrienden van het TextielMuseum - Jong Talent Award' plaatsvindt. Uiteraard is er gelegenheid tot museum- en winkelbezoek op eigen gelegenheid. Voor de Vrienden een kosteloos programma, eventuele introducé(e)s betalen € 40.

Voor € 40 per jaar kun je natuurlijk ook Vriend van het TextielMuseum worden!

Overige activiteiten

Je bent in de eerste plaats donateur omdat je het TextielMuseum een warm hart toedraagt. Bij de Vrienden van het TextielMuseum ligt de nadruk ook op het werven van nieuwe Vrienden, bijvoorbeeld via de permanente Vriendenwerfbalie in de hal van het museum. De donateurs stellen de Stichting in staat om jaarlijks een relevante financiële bijdrage te leveren aan het museum.

Bij de activiteiten staat de jaarlijkse Vriendendag centraal. Daarnaast worden Vrienden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een tentoonstellingsopening, of een speciaal kijkje achter de schermen, hand-en-spandiensten te leveren bij een project, of ze worden gevraagd een persoonlijke rondleiding te geven in het museum.