Educatieve programma's in tijden van corona

25 Februari 2021

Door het coronavirus zijn veel scholen momenteel genoodzaakt om culturele uitstapjes te beperken. Met behulp van het Kickstart Cultuurfonds bedachten we hier een oplossing voor: 'TextielMuseum @ school'. Met dit aangepaste onderwijsprogramma voor basis- en voortgezet onderwijs komt het TextielMuseum naar de scholen toe.

Een van onze museumdocenten komt met een museumbox de klas in en laat de leerlingen kennismaken met het TextielMuseum. Daarna gaat de klas onder leiding van de museumdocent aan de slag met een van onze workshops om samen de verrassende mogelijkheden van textiel te ontdekken. Lees meer over TextielMuseum @ school voor basisonderwijs, of voor voortgezet onderwijs.

Digitale rondleidingen

Daarnaast bieden we voor mbo-, hbo- en wo opleidingen de mogelijkheid om een digitale rondleiding te krijgen door het museum. De studenten worden dan in de klas of vanuit huis digitaal rondgeleid door het museum met een live videoverbinding. Scholen kunnen kiezen uit rondleidingen met verschillende invalshoeken zoals industrialisatie, het TextielLab, een van de huidige tentoonstellingen, of het productieproces van weven en breien.