Word Vriend van het TextielMuseum

Vriendenactiviteiten

Vriendendag

Voor de Vrienden van het TextielMuseum wordt jaarlijks een Vriendendag georganiseerd. Tijdens deze dag, met ieder jaar een ander thema, geven we een podium aan jonge ontwerpers die vanuit hun optiek nieuw licht werpen op het vakgebied van textiel.
Eén van de speerpunten van onze Stichting is het ondersteunen van jong designtalent. Na afloop van de presentaties stemmen de aanwezige Vrienden op wat zij het meest inspirerende, interessantste of spraakmakende project vinden. De winnaar wordt beloond met een Vriendenprijs van € 1.000,-!

De eerstvolgende Vriendendag is een Jubileum-Vriendendag

Op 25 juni 2022 vieren we ons veertigjarig bestaan. We kleden onze Vriendendag dan wat extra aan en we bieden een jubileumdonatie aan. Over de exacte invulling van het programma en de mogelijkheid tot aanmelding voor deze dag brengen we de Vrienden tijdig op de hoogte via onze tweemaandelijkse email-nieuwsbrief en door middel van vermelding op deze plek.

Uitnodiging Jubileum-Vriendendag

Overige activiteiten

Je bent in de eerste plaats donateur omdat je het TextielMuseum een warm hart toedraagt. Bij de Vrienden van het TextielMuseum ligt de nadruk ook op het werven van nieuwe Vrienden, bijvoorbeeld via de permanente Vriendenwerfbalie in de hal van het museum. De donateurs stellen de Stichting in staat om jaarlijks een relevante financiële bijdrage te leveren aan het museum.

Bij de activiteiten staat de jaarlijkse Vriendendag centraal. Daarnaast worden Vrienden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een tentoonstellingsopening, of een speciaal kijkje achter de schermen, hand-en-spandiensten te leveren bij een project, of ze worden gevraagd een persoonlijke rondleiding te geven in het museum.