Rode draden – oude en nieuwe verhalen in kunst en design
Verhalen komen in vele vormen, maar een goed verhaal raakt je. Deze tentoonstelling draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Ontdek aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt.
Foto: Jennifer Tee, wandkleed Tampan Ship of Souls, 2016
Weinig dingen zijn zo menselijk als het vertellen van verhalen. Door verhalen met elkaar te delen, kunnen we ontdekken wat een ander ervaart, belangrijk vindt en waarin we hetzelfde zijn of juist verschillend. De expositie ‘Rode draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design’ laat zien hoe kunstenaars en ontwerpers vorm geven aan vertellingen en ideeën.
Perspectieven
Persoonlijke perspectieven zijn de rode draad van deze collectietentoonstelling, die voorbij komen aan de hand van thema’s als religie en spiritualiteit, gender en seksualiteit en kinderverhalen en fantasieën. De werken zijn niet alleen van hedendaagse makers, maar bestrijken zo’n twee honderd jaar – van mythen en bijbelse vertellingen tot moderne, persoonlijke verhalen.
Audiotour
Een collectie persoonlijke verhalen is natuurlijk nooit compleet. In de tentoonstelling kan je bladeren door een verzameling boeken met verhalen van over de hele wereld. Daarnaast is er een audiotour te beluisteren waarin textielliefhebbers uit ons eigen museum aan het woord zijn bij verschillende werken. Ze delen vanuit hun eigen beleving de verhalen die werken bij ze oproepen.
Wat is jouw verhaal? Ontdek al de rode draden in deze kleurrijke expositie.
Met werken van: Eylem Aladogan, Mercedes Azpilicueta, Christiaan Bastiaans, Walter Van Beirendonck, Célio Braga, Studio Formafantasma, Jaime Hayon, Hella Jongerius, Susanne Khalil Yusef, Kustaa Saksi, Jennifer Tee, Anna Verwey-Verschuure, Roy Villevoye, en meer.
Foto: Jaime Hayon, ¿Que pasa guey?, 2011
Dit project is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Midpoint Brabant Circulair en de structurele ondersteuning van Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Nu te zien
1 / 3