Te gast op het panoramadeck - Kunstkameraden

27 November 2021 T/M 16 Januari 2022

Op het Panoramadeck, op de derde verdieping van het museum, heb je een prachtig uitzicht over het terrein met onder meer de schoorsteen van de voormalige fabriek. Hier toont het TextielMuseum presentaties van partners. Eerder te gast waren onder andere de Design Academy Eindhoven, Kunstkameraden, en vele anderen.

De Cultuurkantine presenteert ‘Kunstkameraden@TextielMuseum’

De Cultuurkantine zet kunst en kunstenaars in voor de empowerment van jongeren. Kunstkameraden is een initiatief van Stichting De Cultuurkantine. Waarbij Kinderen en jongeren tot 24 jaar, met verschillende (culturele) achtergronden samenwerken met professionele kunstenaars. In groepsverband én individueel is hard gewerkt aan dit bijzondere kunstproject, waarbij kunst het gereedschap is om een verhaal te vertellen en anders naar de wereld te kijken.

Kunstkameraden

Nieuwsgierig zijn, jezelf openstellen, elkaars verhalen horen en zien, artistieke talenten ontdekken, samen kunst bekijken én maken. Dat is wat de jongeren in het project Kunstkameraden@TextielMuseum doen!

Kunstkameraden

Het Cultuurkantine atelier

In het gezellige atelier van De Cultuurkantine, zijn vier atelierkunstenaars wekelijks aan het werk met een groep Kunstkameraden. Zij begeleiden de jongeren op de disciplines: textiel, fotografie, houtbewerking, mixed media, tekenen en schilderen. Het atelier is een basis voor ontmoeten, verbinden en beleven.

Kunstkameraadschappen

In een individueel traject werkt een jongere samen met een Tilburgse ‘maker’. Er is veel aandacht voor het proces en een leuke tijd samen in het atelier van de kunstenaar: er ontstaan mooie ‘Kunstkameraadschappen’. Wat inspireert de jongeren? Waar zijn ze trots op? Wat vinden zij mooi, boeiend of ingewikkeld in de wereld? Bij Kunstkameraden zijn de jongeren beeldend aan het woord. Ze geven creatieve betekenis aan een omgeving die voortdurend in verandering is. De kunstenaars begeleiden hen bij dat proces.

De jongeren laten je hier met gepaste trots de eindresultaten zien: kunstwerken die speciaal zijn gemaakt voor de expositie Kunstkameraden@TextielMuseum. Zij hebben zich laten inspireren door de tentoonstellingen ‘Makersgeheimen’ en ‘Long Live Fashion!’ in het TextielMuseum.

 

Meer informatie

www.cultuurkantine.nl

Instagram: @kunstkameraden 

Facebook: @kunstkameraden

Fotografie: Margo Remie

Foto: Kunstkameraden

tentoonstellingen

1 / 3