Open Monumentendag: gratis entree & programma

22 juli, 2021

Dit jaar vieren we op 12 september de 35e editie van de Open Monumentendag. Breng gedurende deze dag een gratis bezoekje aan het TextielMuseum en laat je verrassen door bijzondere ontmoetingen. Onze vrijwilligers en leerlingen van de Basisschool de Stappen nemen je mee naar hun favoriete plekken in het museum. Ook kun je stemmen op je favoriete TextielMuseum thuis; textiel exposities die kinderen in de zomervakantie in hun slaapkamer hebben gebouwd!

 

Het thema van de Open Monumentendag 2021 is ‘Ons museum = jouw museum’, we laten je deze dag zien dat ons TextielMuseum ook jullie museum is met verschillende gratis activiteiten:

  • Vrijwilligers nemen je mee naar hun favoriete plek. Onze nieuwe vrijwilligers van Publieksontvangst zijn net gestart in het museum en staan te trappelen om jullie hun favoriete plek in het TextielMuseum te laten zien.
  • Leerlingen van Basisschool de Stappen nemen je mee naar hun favoriete plek. Waarom zouden rondleidingen altijd door volwassenen gegeven moeten worden? Ook kinderen komen graag naar het TextielMuseum . Vandaag geven we het woord aan hen en nemen zij je mee naar hun favoriete plek in het museum.

Bekijk hier wat er nog meer in het TextielMuseum te doen is

 

Vooraf reserveren

Om zeker te zijn van je bezoek op 12 september raden we je aan om voorafgaand een ticket te reserveren via onze website. Selecteer de optie ‘Ik heb al een vrijkaart/ E-ticket’ om gebruik te maken van een gratis museumticket dat geldig is op 12 september vanwege Open Monumentendag.