Open Monumentendag: gratis entree & programma

31 Juli 2022

Zondag 11 september is het weer Open Monumentendag in het TextielMuseum! We vieren dit met gratis entree en activiteiten voor jong en oud binnen het thema duurzaamheid. We nemen je deze dag graag mee op duurzame ontdekkingstocht door ons museum, aan de hand van een groene route.

De groene route

Volg de groene draad door het museum en ontdek hoe het er vroeger aan toe ging in de textielfabriek en hoe deze fabriek zich de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld tot het museum van vandaag. Welke ingrepen zijn er gedaan om er een modern museum van te maken?

Foto: TextielLab nu versus eind jaren 80

In de tentoonstelling 'Kleurstof' zoomen we in op het verven van textiel en de impact die het heeft op mens en milieu. Ontdek hier hoe het ook duurzamer kan, door bijvoorbeeld met zeewier of zelfs bacteriën te verven!

Familiespel in de tentoonstelling 'Kleurstof', foto: Merel van Dooren

Daarnaast kun je ook zelf aan de slag in het teken van duurzaamheid met activiteiten voor jong en oud:

Workshop fixing fashion

De workshop Fixing Fashion belicht diverse technieken om kapotte kleding te repareren. Er zijn kledingstukken aanwezig waar je mee aan de slag kunt, je hoeft zelf dus niets mee te nemen. De workshop is gratis en je hoeft je niet in te schrijven voor de workshop. Leer kleding repareren zodat je er langer plezier van hebt!

Workshop koordje draaien

Hoe kun je kleur toevoegen zonder te verven? Draai je eigen koord van textiel en kom erachter! Experimenteer met gekleurde garen, draai en maak je eigen sleutelhanger.

Praktische informatie

  • We zijn zondag 11 september geopend van 12:00-17:00 uur
  • Entree en alle activiteiten zijn gratis
  • Je hoeft niet vooraf te reserveren