Schenking: interieurgroothandel Wyers

24 Augustus 2018

Wyers was tot in de jaren ‘60 een belangrijke groothandel in woninginrichting. We waren daarom ook verheugd met de schenking van Wyers stalenboeken en tijdschriften. Vooral toen er afbeeldingen van Amsterdamse school tapijten tevoorschijn kwamen in de boeken Déwiho dessins: 50 jaren tapijtindustrie, 1880-1930 en Tapis & Tissues Déwiho ensemble. Beide boeken bevatten naast vele afbeeldingen ook een klein aantal tapijtstalen. Deze boeken met tapijtstalen worden opgenomen in de museumcollectie.

Daarnaast behoorden drie boeken van andere tapijtbedrijven van het Nederlandse HPAE en het Duitse Koch & Te Kock (Oelsnitz) tot de schenking. Deze boeken nemen we, samen met een groot aantal jaargangen van Interieur: geïllustreerd tijdschrift voor woninginrichting, op in de bibliotheekcollectie. Het vakblad Interieur werd uitgegeven door J.P. Wyers Industrie- en handelsonderneming. Op dit moment heeft de bibliotheek de jaargangen 1923 t/m 1968 in haar bezit. 

Op aanvraag zijn het tijdschrift Interieur en de boeken Déwiho dessins: 50 jaren tapijtindustrie, 1880-1930 en Tapis & Tissues Déwiho ensemble in te zien in de bibliotheek. De bibliotheek is open van dinsdag tot en met donderdag van 10:00 – 17:00 en op vrijdag op afspraak.

Jantiene van Elk

Bibliothecaris