Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje!

29 Juni 2020

Veel mensen besluiten dit jaar om eropuit te gaan in eigen land, omdat de zomervakantie er wat anders uitziet dan normaal. Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers daarom een vakantiecadeautje aan. Vanaf 1 juli t/m 30 augustus bezoek je beide musea met één kaartje, het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een goede gelegenheid voor een museumdagje in Tilburg! 

Reserveren in beide musea is niet langer verplicht, maar boek vooraf een ticket als je gegarandeerd wilt zijn van je bezoek op een bepaalde datum of tijd. Bij het tweede museum dat je bezoekt geef je aan dat je recht hebt op gratis entree en toon je het entreebewijs van het eerste museum.

Foto: entree De Pont museum en TextielMuseum

TextielMuseumIn het TextielMuseum waan je je deze zomer nog heel even achter de schermen van ‘s werelds grootste modehuizen in de verlengde tentoonstelling 'The Art of Lace'. Bekijk nog t/m 6 september meer dan veertig verfijnde kant-creaties van onder andere Chanel, Dior, Iris van Herpen en Jean Paul Gaultier. In de tentoonstelling ontdek je hoe de modeontwerpers samenwerken met kantmakers om tot deze unieke stukken te komen. De Volkskrant schreef eerder dat je bewondering voor het vakmanschap groeit in deze modetentoonstelling, dus mis het niet!

Bezoekers in de tentoonstelling 'The Art of Lace', foto: TextielMuseum

In de nieuwe tentoonstelling 'Rode draden' ontdek je persoonlijke verhalen en culturele perspectieven aan de hand van kunst en design. Thema’s als religie, spiritualiteit, gender, seksualiteit, kinderverhalen en fantasieën komen aan bod in de tentoonstelling met werk van hedendaagse makers zoals Eylem Aladogan, Jaime Hayon en Hella Jongerius, tot werken van zo'n tweehonderd jaar oud.

De Pont museumBij het De Pont museum ben je getuige van de opbouw van de collectiepresentatie 'DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND'. Met deze vlootschouw wordt het publiek herenigd met bekende en minder bekende werken uit de collectie, zoals 'Kinderspielplatz' van Rosemarie Trockel, 'Bolivian Coal Line' van Richard Long, 'Große Geister' van Thomas Schütte, maar ook 12 nieuwe etsen van zijn hand ('Blues Women' en 'Blues Men'), de 'Clockshop' van Job Koelewijn en in de videoruimte de twee nieuwe aanwinsten van Kara Walker: 'National Archives Microfilm M999 Roll 34: Bureau of Refugees, Freedmen and Abandoned Lands: Six Miles from Springfield on the Franklin Road' en 'calling to me from the angry surface of some grey and threatening sea…' te zien. Binnenkort worden daar ook inserts aan toegevoegd, zoals het Tilburgse kunstcollectief 'Wobby.club' en van de Belgisch-Marokkaanse kunstenaar Hamza Halloubi.

Zaaloverzicht DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND, foto: Peter Cox

De titel van de collectiepresentatie is een speelse verwijzing naar de stem van het navigatiesysteem in de auto als er een onverwachte afslag is genomen. En vooral naar de inhoudelijke heroriëntatie en wendbaarheid van de kunstinstellingen als gevolg van de covid-19 crisis.

Openingstijden TextielMuseumDinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00Zaterdag & zondag: 12.00-17.00

Openingstijden De Pont museum: Dinsdag tm zondag: 11.00 – 17.00www.depont.nl