Vier de meivakantie in het TextielMuseum

10 April 2024

Kom in de meivakantie tussen 24 & 28 april en 1 & 5 mei met de kids naar het TextielMuseum, want we hebben weer een mooi programma voor families. Bezoek de doe-tentoonstelling 'Makersgeheimen #3', laat jouw zelf ontworpen tas tot leven komen of draai een koord tijdens een van onze workshops en neem een klein stukje van het TextielMuseum mee naar huis. Ook kun je lekker neerploffen in de voorleeshoek en in de prijzen vallen bij onze Design Studio winactie!

Programma

Familietentoonstelling 

Foto's: Patty van den Elshout

In 'Makersgeheimen #3' stap je in de schoenen van een kunstenaar of ontwerper en ontdek je wat zij allemaal doen om tot hun gedroomde eindresultaat te komen. De expo daagt je uit om de wereld van textiel te ontdekken door samen met je familieleden aan de slag te gaan. Maak je eigen garenpalet, teken een wandkleed vol verhalen, test de werking van glow-in-the-dark textiel en maak een bouwwerk van geweven blokken!

 

Workshop: Bag to basic

Ontwerp je eigen gym- of schooltas. Uit verschillende kleuren folie knip je vormen of letters die we daarna op je tas aanbrengen met de hittepers. Is je 'designer bag' helemaal af? Breng je ontwerp tot leven met een augmented reality app op je telefoon.

  • Kosten: €7,50 per tas, af te rekenen bij de balie van het museum.                                                             

Workshop: Draai mee

Foto: William van der Voort

In deze workshop draai je eigen koord. Leuk om een armbandje, ketting, of schoenveters van te maken. Kies verschillende soorten en kleuren garens en zie hoe deze samenkomen in één koord.

 

Design Studio ontwerpwedstrijd

Foto: Reiskoe 

Wil jij een paar zelf ontworpen sokken aan je voeten? Doe mee aan onze Design Studio ontwerpwedstrijd! Begin vast met het ontwerpen van jouw droomsok op papier met behulp van een kleurplaat en schrijf een korte boodschap die op de rand van de sok moet komen. De kleurplaten zijn in het museum verkrijgbaar, maar je kunt 'm ook vast hier downloaden om thuis aan de slag te gaan. Lever 'm in en misschien ben jij straks wel een van de 3 winnaars die een paar sokken uit onze Design Studio wint!

 

Kun je niet wachten? Reserveer dan vast je plekje in de Design Studio om je eigen sokken te ontwerpen. We maken sokken voor grote en kleine voetjes vanaf schoenmaat 36. Wanneer je tevreden bent met je ontwerp gaat het naar de hightech breimachine en zie je draadje voor draadje hoe een sok gemaakt wordt. Deze activiteit kost €27,50 per deelnemer. Reserveer je deelname vooraf op onze website.

  • In de meivakantie is de Design Studio geopend op 28 april en, 1, 4 & 5 mei

 

Leeshoek

Foto: Patty van den Elshout

Plof lekker neer in onze leeshoek voor een momentje van ontspanning. Je vindt hier een selectie van de leukste kinderboeken die iets vertellen over de veelzijdige wereld van textiel.

 

Makers on materials


Foto's: Geisje van der Linden

Verken samen zes natuurlijke materialen aan de hand van de verhalen van gepassioneerde makers in 'Makers on materials'. Wol, katoen, fique, linnen, rubber en zijde zijn de zes hoofdrolspelers in deze groepstentoonstelling en fungeerden als inspiratiebronnen voor zeven internationale, hedendaagse kunstenaars.

 

TextielCafé

Foto: Tommy de Lange

Even uitrusten kan ook in ons gezellige TextielCafé. Geniet van een lekker taartje of lunch. Bekijk hier alvast onze kaart.