Herfstvakantie in het TextielMuseum

21 augustus, 2020

Je hoef je niet te vervelen tijdens de herfstvakantie, want in het TextielMuseum is genoeg te doen en te beleven voor jong en oud. Bezoek tijdens de vakantie van 17 oktober tot en met 25 oktober een van de vele tentoonstellingen en neem een kijkje in het TextielLab terwijl de kids ondertussen mee doen aan een van de kinderactiviteiten. 

 

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er veel te beleven!

 

De Textielclub

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud organiseert het museum iedere schoolvakantie ‘De Textielclub’. Samen met andere kinderen krijg je een rondleiding door het museum, hierbij bekijk je de machines en de kunstwerken en krijg je een brede indruk van het museum. Na de rondleiding ga je creatief aan de slag tijdens een workshop, met elke vakantie een ander thema.

Tijdens de herfstvakantie ga je samen met De Textielclub op Viltavontuur en leer je hoe je vilt kunt maken van wol of doe mee aan De Textielclub Tie & Dye en verf zelf stoffen in mooie kleuren en patronen.

 

Speur & Ontdek

Tijdens de gratis activiteit ‘Speur & Ontdek’ maak je met de hele familie verschillende opdrachten en ervaar je hoe het voelt om een kunstenaar, kunstwerk of tentoonstellingsmaker te zijn.

 

Het TextielMuseum in een Boekje

Het ‘TextielMuseum in een Boekje’ (voor 2 euro aan te schaffen bij de balie) neemt je mee langs alle technieken die in het TextielLab te zien zijn. Het pakketje zit in een tof tasje dat je zelf kunt borduren. De gaatjes in het tasje zijn gelaserd in het TextielLab. Je kunt de opdrachten in het boekje in het museum doen.

 

Museum Dobbelspel

Door samen met je familie te dobbelen, prikkelende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken, kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst.

 

 

Tentoonstellingen

Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk

t/m 12 september 2021

Kiki van Eijk is bekend om haar fantasierijke ontwerpen: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hèrmes. Stap in het museum de wondere wereld van Kiki van Eijk binnen. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze een unieke beleving die al je zintuigen aanspreekt. Met een kijkdoos, verrekijkers en andere interactieve elementen wakkeren zij de ver-beelding aan en dagen zij bezoekers uit Van Eijk’s oeuvre spelenderwijs te ontdekken.

Kiki van Eijk, te zien in expo Gedachtespinsels

 

Rode draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design

 t/m 13 juni 2021 

Verhalen komen in vele vormen, maar een goed verhaal raakt je. Deze tentoonstelling draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Ontdek aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt.

 

Pronkstukken | Tafeldamast van Art Nouveau tot Amsterdamse School ​

t/m 17 januari 2021

 Tafelgoed met motieven van papegaaien, lelies en pinguïns sierden de tafels in de eerste helft van de 20e-eeuw. Kunstenaars als Chris Lebeau en Jaap Gidding ontwierpen damast met bijzondere dessins geïnspireerd op de natuur.