Vier de herfstvakantie in het TextielMuseum

21 september, 2023

Breng deze herfstvakantie een bezoek aan het TextielMuseum met de hele familie. In de doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’ stap je in de schoenen van kunstenaars en ontwerpers uit de hele wereld. Ontdek hoe zij een gigantisch kunstwerk, een zacht vloerkleed of een lamp van textiel maken in het TextielLab, de werkplaats van het museum. Lees hieronder wat er allemaal nog meer te beleven is in het museum tijdens de herfstvakantie.

Video: Blickfänger

 

Familietentoonstelling

De doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’ neemt je mee in de zoektocht van kunstenaars en ontwerpers die van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum komen om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Stap in de schoenen van deze makers en ontdek wat zij allemaal moeten doen om tot hun gedroomde eindresultaat te komen.

Maak het mee!

Écht ervaren wat er komt kijken bij het maken van textiel doe je door zelf aan de slag te gaan. Maak in de tentoonstelling je eigen garenpalet, schets samen met de andere bezoekers een ontwerp voor een wandkleed, test de werking van glow-in-the-dark textiel en maak een bouwwerk van geweven blokken.

 

Van het verleden naar de toekomst

Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe echte kunstenaars en ontwerpers de nieuwste dingen bedenken gemaakt van textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en maak je eigen sokken. Ook voor kleine voetjes vanaf maat 36.

 

Speur & Ontdek

Tijdens de gratis activiteit ‘Speur & Ontdek‘ maak je met de hele familie verschillende opdrachten en ervaar je hoe het voelt om een kunstenaar, kunstwerk of tentoonstellingsmaker te zijn.

 

Het TextielMuseum in een Boekje

Het ‘TextielMuseum in een Boekje‘ neemt kinderen van 4-12 jaar mee langs alle technieken die in het TextielLab te zien zijn. Het pakketje zit in een tof tasje dat je zelf kunt borduren. De gaatjes in het tasje zijn gelaserd in het TextielLab. Je kunt de opdrachten in het boekje in het museum doen. Koop het TextielMuseum in een Boekje voor €2,00 bij de balie van het museum.

 

Museum Dobbelspel

Door samen met je familie te dobbelen, prikkelende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken, kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Haal het Museum Dobbelspel bij de balie van het museum voor €2,00.

 

Er is nog meer te zien!

Ook de moeite waard om te bezoeken: de nieuwe tentoonstelling ‘Is it alive?‘ die opengaat op 14 oktober. Het trilt, zindert, ritselt, knispert, ademt en zwaait werkelijk alle kanten op in deze belevingstentoonstelling. Ervaar hier hoe een ruimtelijke installatie met technologie tot leven komt.
Openingstijden TextielMuseum:

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00
Zaterdag & zondag: 12.00-17.00

Entreeprijzen:

Kinderen 0-12 jaar: Gratis
Jongeren 13-18 jaar: €4,00
Volwassenen: €14,50