ONTDEK

TextielShop

Ben je door je bezoek aan het museum geïnspireerd geraakt en wil je meer lezen over textiel, fashion of design? Of ben je op zoek naar een verrassend, origineel cadeau? Kom dan een kijkje nemen in onze TextielShop: een walhalla voor designliefhebbers.

 

 

TextielShop: Een walhalla voor liefhebbers van textiel en design

Je vindt er een ruim assortiment aan plaids, tassen, sieraden, speelgoed en boeken.  Alle producten zijn vervaardigd met het oog op duurzaamheid en met aandacht voor het maakproces. 

 

 

Eigen label: by TextielMuseum

By TextielMuseum presenteert een spraakmakend assortiment van meesterlijk textiel. Elk jaar vragen we een gerenommeerd designer om een nieuw product voor het label by TextielMuseum te ontwerpen. In nauwe samenwerking met de ontwerper vertalen we dit ontwerp naar een uniek product. Deze producten worden in het TextielLab geproduceerd, waarbij we gebruikmaken van de meest moderne technieken. 

 

 

Topontwerpers die al met ons samenwerkten, zijn: Sigrid CalonKiki van EijkMae EngelgeerViktor&RolfStudio JobStudio Bertjan PotScholten & BaijingsStudio Makkink & BeyStudio Van Eijk & Van der LubbeStudio Wieki SomersRaw ColorStudio FormafantasmaChristien MeindertsmaPieke BergmansStudio Minale MaedaMarc MuldersPeter StruyckenGlitheroKitty van der Mijll Dekker en Ineke Hans.

 

 

Met by TextielMuseum toont het TextielMuseum haar culturele ondernemerschap. We brengen topdesign met een verhaal, gemaakt door ontwerpers van nu. Het assortiment by TextielMuseum is verkrijgbaar in onze TextielShop in het museum en in onze webshop. Ook zijn onze producten te koop bij museumwinkels en de designshop Frozen fountain.

De opbrengsten van het label gebruiken we om het aanbod van educatieve programma’s en tentoonstellingen van het TextielMuseum verder te verbeteren.