TextielMuseum & BANK15 presenteren ‘Naked Friday’

21 oktober, 2021

Let op: Vanuit de overheid is besloten dat evenementen de komende weken tot 18:00 uur plaats mogen vinden en de horeca tot 20.00 uur open mag zijn. Hierdoor moeten we helaas ook de museumavond Naked Friday van vrijdag 26 november a.s. afzeggen. Had je al kaartjes gekocht? Deze worden vergoed, hierover zul je nog bericht ontvangen. Verder zijn we bezig met een nieuwe datum voor Naked Friday. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, delen we het via onze website en social kanalen. We hopen dat je er dan (weer) bij bent!

Op vrijdag 26 november 2021 organiseert het TextielMuseum in samenwerking met BANK15 de eerste ‘Naked Friday’: een after-work museumavond met spraakmakende interviews, de expo ‘Long Live Fashion!’ en lekkere pizza, drankjes en muziek. De eerste editie draait om duurzame mode, met onder meer modeontwerper Sjaak Hullekes, mede-oprichter van The New Originals (TNO) Eben Badu, en Palle Stenberg van Nudie Jeans samen met STUEN als gastsprekers.

Het TextielMuseum richt zich met de nieuwe museumavond ‘Naked Friday’ op jonge creatieven, makers en ondernemers en organiseert samen met BANK15 een avondvullend programma. Spraakmakende gasten gaan met de billen bloot over een actueel thema rond textiel, mode, kunst of design. In het kader van de tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’ draait voor de eerste editie de vraag om duurzame mode: hoe geven we kleding een langer leven?

Foto: Willeke Machiels

Sustainable fashion talks
In verschillende talks vertellen modeontwerpers en fashion brands hoe ze met duurzaamheid omgaan. Modeontwerper Sjaak Hullekes creëert met zijn label Hul le Kes nieuwe fashion uit oude kleding. Voor het NPO3-programma Genaaid! coachte hij fast fashion kopende jongeren bij het maken van een duurzame collectie. ‘Creatives are the new athletes’ is dé lijfspreuk voor Eben Badu en zijn The New Originals (TNO). Hoe kijkt het up-and-coming Amsterdamse street wear-merk naar duurzame mode? En de Zweedse CEO Palle Stenberg vertelt alles over hoe Nudie Jeans duurzaam en circulair te werk gaat met bijvoorbeeld hun organische denim. Hij deelt het podium met de oprichters van de Tilburgse modezaak STUEN, dat uitgroeide tot een community en een eigen label.

‘Circles’ van Stina Randestad, te zien in ‘Long Live Fashion!’, foto: Jacobo Campos

Long Live Fashion!
Hoe gaan we duurzamer met onze kleding om? Hoe kunnen we repareren en hergebruiken? En hoe ziet duurzame couture eruit?Tijdens ‘Naked Friday’ is ook de interactieve expo ‘Long Live Fashion!’ te bezoeken. Bezoekers ontdekken er hoe pre-loved textiel tot nieuwe mode wordt getransformeerd én kunnen er zelf mee aan de slag. De expo is een positieve viering van duurzame mode, met werk van onder meer Ronald van der Kemp, Duran Lantink, Matty Bovan en Christien Meindertsma.

Foto: BANK15

Pizza’s, beers & music
Naast de fashion talks en de expo ‘Long Live Fashion!’ genieten bezoekers onder meer van bijzondere pizza’s van De Pizzamobiel en de fijne plaatjes van dj Rasheed. ‘Naked Friday’ vindt plaats op vrijdag 26 november van 17:00 tot 23:30 uur in het TextielMuseum. Kaartjes kosten €13,50 (één drankje inbegrepen) en zijn hier te koop.