Te gast op het panoramadeck - Let's do goods

10 Oktober 2021 T/M 7 November 2021

Op het Panoramadeck, op de derde verdieping van het museum, heb je een prachtig uitzicht over het terrein met onder meer de schoorsteen van de voormalige fabriek. Hier toont het TextielMuseum presentaties van partners. Eerder te gast waren onder andere de Design Academy Eindhoven, Kunstkameraden, en vele anderen.

Nu te zien: Let’s do Goods

Social start-up Let’s do Goods ontwerpt sokken samen met kunstenaars uit de daklozen-community (outsider artists). De expositie met de collectie sokken van 12 outsiders artist uit 12 steden in Nederland is nu te zien in het TextielMuseum.

Sokken worden het minst gedoneerd maar zijn het meest nodig

In Nederland zijn 58.000 (!) mensen afhankelijk van kledinginzameling. Door de huidige coronacrisis stijgt dit aantal snel. Sokken worden niet of nauwelijks in kledingcontainers of kringloopwinkels gedoneerd omdat ze vaak versleten zijn of mensen denken dat dit onhygiënisch is. Deze groep mensen heeft dan ook geen toegang tot zoiets vanzelfsprekends als een paar sokken. Het betreft hier niet alleen de dakloze man op een bankje in het park, maar juist een steeds groter groeiende groep gezinnen in verborgen armoede.

“De sokken zijn enkel het middel; We willen een gesprek op gang brengen over ongelijkheid en kunstenaar een podium geven voor hun verhaal”

– Niels Hermus, initiatiefnemer Let’s do Goods

Als een reizend circus lanceerde Let’s do Goods het afgelopen jaar iedere maand een nieuwe sok van een kunstenaar uit een andere stad in het land. De sokken worden ontworpen door outsider artists. Kunstenaars met geleefde ervaring op het gebied van dakloosheid, verslaving en/of psychiatrie.

Met creativiteit en positiviteit wil Let’s do Goods het tekort aan sokken oplossen én tegelijkertijd een gesprek op gang brengen. De sokken zijn het middel om dit verhaal van ongelijkheid te vertellen en de outsider artist een podium te geven voor hun verhaal en hun werk. Ook krijgt elke kunstenaar de mogelijkheid een plekje te vullen in de Street Art Gallery op de website waar zij hun eigen kunst kunnen verkopen.

Help mee

Alle sokken zijn voor € 12,50 te koop in de TextielShop van het museum en via de website van Let’s do Goods. Van elk paar verkochte sokken wordt ook een paar gedoneerd aan de daklozen-community.

Koop een paar sokken

tentoonstellingen

1 / 4