Reframing Textiles – TextielLab x Design Academy

9 Februari 2019 T/M 10 Maart 2019

Jong talent krijgt een podium in de nieuwe expo Reframing Textiles. Studenten van de Design Academy Eindhoven presenteren de resultaten van de minor 2018-2019, die zij hebben ontwikkeld in het TextielLab. In hun werk onderzoeken ze hoe huidige productieprocessen en consumptie-, recycling- en gebruiksmethoden kunnen worden herzien en wat de rol van esthetiek is in deze context. Wat zijn de verantwoordelijkheden en kansen voor een designer?

Onderzoek, experiment en ontwerp staan centraal in de werkperiode van de studenten in het TextielLab. Er wordt een breed spectrum aan zowel traditionele als nieuwe technieken en materialen geboden. Ze maken gebruik van de industriële machines en werken samen met de ervaren productontwikkelaars van het TextielLab om prototypes te ontwikkelen, zoals ook de professionele gebruikers van het TextielLab dat doen.

Ook krijgen ze feedback op hun ontwerp van de garenspecialist, de conservator en de bibliothecaris van het museum. Zo krijgen ze niet alleen een inkijkje in de professionele makerswereld van het Lab, maar kunnen ze ook gebruik maken van de overige expertise die in het TextielMuseum aanwezig is.

Het TextielMuseum | TextielLab heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan, daarom werken we via deze minor structureel samen met de Design Academy Eindhoven. We bieden het toptalent hierdoor professionele perspectieven die hen helpen bij de voorbereiding op hun toekomstige carrière.

Reframing Textiles is van 9 februari t/m 10 maart te zien op het Panoramadeck van het TextielMuseum.

Video: VET Film

tentoonstellingen

1 / 3