Eurofashion – creaties van het Songfestival

5 Juni 2021 T/M 10 Juli 2021

Het was de afgelopen week groot feest in Rotterdam. Liefhebbers van het Eurovisie Songfestival konden hun hart ophalen aan spectaculaire shows en spetterende fashion statements. De organisatie van het Songfestival besloot de presentatoren en Nederlandse artiesten in creaties te hullen van eigen bodem. Het TextielMuseum haalt 7 van deze bijzondere stukken naar Tilburg.

Te zien zijn onder andere de outfits van Edsilia Rombley van de hand van Tess van Zalinge en Elzinga Studio, de japon voor Chantal Janzen door David Laport, de creatie van modehuis Maison the Faux voor host Nikkie de Jager en de jurk voor zangeres Davina Michelle van Martan.

Het idee voor deze presentatie werd geboren toen modeontwerper Tess van Zalinge de opdracht kreeg om een outfit te ontwerpen voor het Songfestival. Van Zalinge stond al gepland als één van de ontwerpers in de groepsexpositie ‘Makersgeheimen | Kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab‘ die vanaf 26 juni te zien is in het TextielMuseum. In deze tentoonstelling is te zien hoe kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers hun ideeën tot stand brengen, van schets tot eindproduct.

Foto’s: Chris Philippo/NPO/NOS/AVROTROS
tentoonstellingen

1 / 3