A Matter of Life - ATP (gratis)

30 Maart 2024 T/M 2 Juni 2024

In de gratis expositie ‘A Matter of Life’ tonen we werk van de deelnemers van het afgelopen Advanced Textile Program (ATP). De presentatie op het panoramadeck biedt een inkijkje in de ontwikkeling van jong talent en is een must-see voor iedereen die interesse heeft in deelname aan het ATP , waarvan de inschrijving op dezelfde dag opent.

Over het ATP

In het jaarlijkse Advanced Textile Program (ATP) krijgt een internationale groep startende talenten in tien weken uitgebreide toegang tot de middelen en faciliteiten van het TextielMuseum en TextielLab, begeleiding van vooraanstaande mentoren en een inspirerende groep professionals. 

De deelnemers van de afgelopen editie waren: Amy Lewis, Andia Coral Newton, Dominika Gacka, Ida-Simone Brerup, Maria E André, Nicky Vollebregt, Tatjana Haupt en Tomoyo Tsurumi

Foto: Patty van den Elshout

Uitkomsten ATP krijgen podium

Het Advanced Textile Program 2023 (ATP) heeft een hoop energie losgemaakt en dat is duidelijk terug te zien in de resultaten. Als een estafette, waarin de een het stokje doorgeeft aan de ander, laat deze tentoonstelling de raakvlakken tussen de processen van de acht aanstormende talenten zien. Dat is tekenend voor het ATP-programma, waarin de nadruk ligt op onderling samenwerken en experimenteren, en het belang van een inspirerend en ondersteunend netwerkDoor de mogelijkheden van textiel gezamenlijk te verkennen rondom het thema ‘A Matter of Life’ konden nieuwe ideeën zich ontwikkelen om het toekomstige verhaal van textiel vorm te geven

Projectleider Michelle Baggerman vroeg de deelnemers voor deze expositie een aantal betekenisvolle stukken uit hun ATP-traject aan te leveren: een top drie van persoonlijk werk én een top vijf van gezamenlijk of door anderen gemaakt werk. Dat kunnen schetsen, samples, maar ook doorontwikkelde stukken zijn. Want na de afsluiting van het traject in het TextielLab zijn de meeste deelnemers thuis gewoon doorgegaan. 

Photo Patty van den Elshout i.o.v. TextielMuseum-2023-032-028 (2).jpgATP '23 lichting aan het werk in de Sample Studio, foto: Patty van den Elshout

“Ze hebben alles wat ze hier vorig jaar gemaakt hebben meegenomen en hebben de tijd gehad daarop te reflecteren. Wat er nu terugkomt voor de tentoonstelling geeft een mooi inkijkje in hun ontwikkelingsproces”

- Michelle Baggerman

Dubbele opening

De ATP-expo is vanaf 30 maart gratis te zien op het Panoramadeck en toont naast geselecteerde experimenten en uitkomsten ook een film waarin alle kandidaten aan het woord komen over het programma en het werkproces. Deze benadrukt wederom de ‘boost’ die de ontwerpers aan het begin van hun carrière ervaren als ze de kans krijgen om vrijelijk op onze industriële machines te experimenteren. Parralel aan de opening gaat ook de inschrijving voor de ATP-editie 2024 van start. Dit jaar zijn er twee extra plekken beschikbaar, wat betekent dat er dit najaar tien kandidaten aan de slag zullen gaan in het TextielLab.

Klik hier voor meer informatie over het aanmeldproces. 

 

Foto: Patty van den Elshout

 • Tatjana Haupt, foto: Patyy van den Elshout

  Tatjana Haupt, foto: Patyy van den Elshout

 • Tomoyo Tsurumi, foto: Patty van den Elshout

  Tomoyo Tsurumi, foto: Patty van den Elshout

 • Nicky Vollebregt, foto: Patty van den Elshout

  Nicky Vollebregt, foto: Patty van den Elshout

 • Dominica Gacka, foto: Patty van den Elshout

  Dominica Gacka, foto: Patty van den Elshout

 • Ida Simone Brerup, foto: Patty van den Elshout

  Ida Simone Brerup, foto: Patty van den Elshout

 • Andia Coral Newton, foto: Patty van den Elshout

  Andia Coral Newton, foto: Patty van den Elshout

 • Maria E André, foto: Patty van den Elshout

  Maria E André, foto: Patty van den Elshout

 • Amy Lewis, foto: Patty van den Elshout

  Amy Lewis, foto: Patty van den Elshout

tentoonstellingen

1 / 3