Techniek

Passement

Het TextielLab kan met aloude technieken passementen blijven maken. Hiervoor gebruiken we machines uit het einde van de 19e eeuw, die mechanisch en handmatig werken.

Techniek
Passement is de verzamelterm voor decoratieve textielproducten zoals banden, franjes, koorden en galons. Banden en franjes worden handmatig of mechanisch geweven en gevormd op bandweefgetouwen. Koorden worden machinaal gevlochten of handmatig gedraaid of gewikkeld.

De passement techniek wordt meestal voor mode-, interieur- en producttoepassingen ingezet.

Garencollectie
Bij het TextielLab werk je gegarandeerd met de meest uitgebreide garencollectie. Het Lab investeert namelijk in onderzoek en aankoop van speciale garens. We werken zoveel mogelijk met duurzame garens van Europese leveranciers. En we doen onderzoek naar specifieke toepassingen in textiel.

Werken in het TextielLab?

Wil jij werken met de passement techniek in ons TextielLab? Doe dan eerst een aanvraag. Deze wordt beoordeeld op motivatie, innovatie en kunde waarbij onze focus ligt op inrichtingsprojecten, kunst en mode. Als er een match is, vindt er een intake plaats om te kijken of jouw aanvraag uitvoerbaar is.

Na de intake ontvang je een werkvoorstel en offerte, waarna de ontwikkeling van jouw project wordt ingepland. Voor een optimaal eindresultaat is het prettig dat je zoveel mogelijk aanwezig bent in het TextielLab tijdens de ontwikkelfase.

Een ontwerp aanleveren

  • Garens waarmee je wilt werken, we hebben een uitgebreide garencollectie in het TextielLab. Het is in overleg mogelijk zelf materiaal mee te nemen voor de passement techniek.
  • Een schets, met een eerste uitspraak in materiaal, kleur en structuur.
Aanvraag indienen