Bezoek het TextielMuseum in de herfstvakantie

20 Oktober 2020

Ben je op zoek naar een leuk en verantwoord familie-uitje in de herfstvakantie? Kom op de fiets of met eigen vervoer naar het TextielMuseum, hier is tijdens de herfstvakantie van alles te beleven voor jong en oud. Terwijl de kinderen meedoen aan een van de kinderactiviteiten, neem je zelf een kijkje in de oude textielfabriek, een van de kunst- en design tentoonstellingen, of het hypermoderne TextielLab.

Het museum heeft maatregelen getroffen om iedereen een prettig en veilig bezoek te bieden.

Familieactiviteiten
Een bezoek aan het TextielMuseum is voor kinderen een ware ontdekkingstocht. Doe bijvoorbeeld mee aan de activiteit Speur & Ontdek en ervaar aan de hand van verschillende opdrachten hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden of speel het Museum Dobbelspel en ontdek op een speelse manier wat textiel kan doen.

Tentoonstellingen
Bezoek diverse kunst- en design tentoonstellingen in het museum. Zo stap je in de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ in de wondere wereld van de Nederlandse ontwerper en ontdek je de hoogtepunten uit haar 20-jarig oeuvre. In de tentoonstelling ‘Rode draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design’ ontdek je aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt.

Reserveer je bezoek
Het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek een ticket en tijdslot te reserveren. Dit kan via de website van het museum of door te bellen naar 013-5494564. Daarnaast is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen.