Bezoek het TextielMuseum in de zomervakantie

5 juli 2021

Ben je op zoek naar een leuk en verrassend familie-uitje in de zomervakantie? Ervaar het maakavontuur in het TextielMuseum; hier is tijdens de vakantie van alles te beleven voor jong en oud! Terwijl de kinderen meedoen aan een van de kinderactiviteiten, neem je zelf een kijkje in de oude textielfabriek, bezoek je een van de kunst- en designtentoonstellingen, of zie je van dichtbij hoe kunstenaars en ontwerpers werken in het hypermoderne TextielLab.

Het TextielMuseum heeft de noodzakelijke maatregelen getroffen voor een veilig en prettig museumbezoek.

kinderen aan de slag met textiel

Familieactiviteiten

Een bezoek aan het TextielMuseum is voor kinderen een ware ontdekkingstocht. Doe bijvoorbeeld mee aan de activiteit gratis Speur & Ontdek en ervaar aan de hand van verschillende opdrachten hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden of speel het Museum Dobbelspel en ontdek op een speelse manier wat textiel kan doen.

Tentoonstellingen

Bezoek diverse kunst- en design tentoonstellingen in het museum. Zo stap je in de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ in de wondere wereld van de Nederlandse ontwerper met het speelse gebruik van licht en geluid. In de tentoonstelling ‘Makersgeheimen | Kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab’ wordt voor het eerst getoond hoe kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers samenwerken met de technische experts, productontwikkelaars en garenspecialisten van het TextielLab.

Reserveer je bezoek

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis het museum bezoeken. Een bezoek is mogelijk na het reserveren van een tijdslot. Dit kan via de website van het museum of door te bellen naar 013-5494564. Daarnaast is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Lees meer over de actuele coronamaatregelen op onze website.

Openingstijden TextielMuseum:

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00
Zaterdag & zondag: 12.00-17.00

Entreeprijzen:

Kinderen 0-12 jaar: Gratis
Jongeren 13-18 jaar: €4,00
Volwassenen: €12,50