RECYCLEN, EXPERIMENT, BORDUREN EN MATERIAALGEBRUIK CENTRAAL

Workshop Sashiko

Ontdek de Japanse borduurtechniek Sashiko in het TextielMuseum.

Bij deze eeuwenoude Japanse techniek wordt gescheurde of versleten stof gerepareerd met diverse eenvoudige borduursteken, waardoor het vergaan en verslijten van de stof juist benadrukt wordt. Dit brengt een nieuwe esthetiek teweeg. Tijdens deze workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met deze bijzondere techniek. Het is mogelijk om eigen versleten kleding, tassen en/of andere stukken stof mee te nemen. Er is veel aandacht voor techniek, recyclen en materiaaltoepassing.

Praktische info

Kosten

Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider / workshopbegeleider. Workshops moeten worden voorbereid en weer opgeruimd, vandaar dat hiervoor een uur extra in rekening wordt gebracht per dagdeel.

Daarnaast geldt de entreeprijs van €3,- per leerling  (€2,50 met CJP) en € 1,- materiaalkosten per persoon. Begeleiders hebben vrije entree.

Groepsgrootte

Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 leerlingen. Bij groepen groter dan 75 leerlingen wordt er vanuit het museum een coördinator ingezet á € 60,- per uur.

Boeken

  • Om dit onderwijsprogamma te boeken gebruik je het onderstaande aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend.
  • Wij adviseren bij een boeking van meerdere klassen tegelijk of bij een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen in verband met de beperkte ruimte.
  • Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg mogelijk.