EEN MUSEUMTOCHT EN WORKSHOP

Toekomst tenues

Bedenk de mode van de toekomst

Wat voor kleding dragen wij over 100 jaar? Hoe ziet de toekomst van textiel er eigenlijk uit? De leerlingen ontdekken de wondere wereld van textiel, door samen aan de slag te gaan met duurzame mode voor de toekomst.

Ontdek de mode van de toekomst

Voor veel mensen is het belangrijk welke kleding ze dragen. Het is heel normaal geworden om veel nieuwe kleding te kopen en regelmatig te wisselen van outfit, omdat iets uit de mode is of omdat het niet meer past. Sommige mensen hebben misschien wel ieder jaar een nieuwe garderobe. Maar is het wel goed voor de wereld/het milieu om zoveel kleding te kopen? Kan het ook anders?

In dit onderwijsprogramma gaan de leerlingen het zelf ontdekken, door aan de slag te gaan als modeontwerpers van de toekomst. Centraal staan de verbeelding, ontwerpen, samenwerking en ideeën uitwisselen over de toekomst. Hoe ziet de wereld er over 100 jaar uit en wat voor kleding hebben we dan nodig? De leerlingen gaan in groepjes hét kledingstuk voor de toekomst maken.

Museumtocht & workshop

Dit onderwijsprogramma is een wisselprogramma en bestaat uit een museumtocht én een workshop. In de museumtocht gaan de leerlingen zelfstandig in groepjes op onderzoek uit in het museum. Door middel van opdrachtkaarten ontdekken ze het museum op een interactieve manier.

Deze museumtocht sluit aan op de belevingswereld van de leerlingen en zet hen aan het denken over textiel. De workshop vindt plaats in de textielstudio’s van het museum en wordt begeleid door een museumdocent.

Praktische info

Voorwaarden museumbezoek

Voorwaarden museumbezoek
Om voor alle leerlingen een prettig museumbezoek te garanderen is er begeleiding nodig vanuit de school. Voor dit programma hebben we minimaal 4 volwassen begeleiders nodig. Alle begeleiders hebben vrije toegang.

Kosten

De kosten van dit programma bedragen € 120,- per klas. Deze prijs is inclusief entree voor leerkrachten en begeleiders. Leerlingen van het primair onderwijs hoeven geen entree te betalen in het TextielMuseum.

Boeken

Vul het onderstaande aanvraagformulier in om dit onderwijsprogramma te boeken. Je kunt uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum een aanvraag indienen. Wil je een boeking voor meerdere klassen tegelijk indienen? Dan is het verstandig dit wat eerder te doen, in verband met de beperkte ruimte.