Onderwijs

Primair onderwijs

Voor kinderen zijn musea ware schatkamers. De objecten en activiteiten in een museum zijn voor hen vaak onbekend, verrassend en bijzonder. Door hun nog ongeremde fantasie zijn ze in staat het museum en de collectie op een heel andere manier te ervaren dan wij volwassenen.
Onderwijs op elk niveau

Aanbod

Speciaal voor de leerlingen van het primair onderwijs heeft het TextielMuseum een aantal afwisselende programma’s ontwikkeld. Een bezoek aan het museum bestaat voor hen uit een rondleiding en een workshop. Alle programma’s duren anderhalf uur.

Vragen over onze onderwijsprogramma's?

Neem contact met ons op

Stuur een bericht

Ontdek textiel

Voor veel kinderen is een bezoek aan het TextielMuseum een eerste kennismaking met het heden, verleden en de toekomst van textiel. Het maakt hen bewust van hoe het onderdeel is van hun dagelijks leven en laat hen ontdekken wat er mogelijk is met textiel. In het TextielLab worden, met de technieken weven, breien, borduren, tuften, laseren en passement, op moderne machines allerlei soorten draden omgetoverd tot textiele voorwerpen en kunst.

 

Praktische info

Kosten

Per programma staan de kosten vermeld. De entree is voor alle leerlingen van het primair onderwijs vrij. Leerkrachten en begeleidende ouders hebben ook vrije toegang.

 

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend. Wil je een boeking voor meerdere klassen tegelijk indienen? Dan is het verstandig dit wat eerder te doen, in verband met de beperkte ruimte.

 

Voorwaarden schoolbezoek

Een museumbezoek met jonge kinderen vraagt wel wat van de begeleiders. Om ze ‘in toom’ te houden zijn vaak meerdere begeleiders nodig. Per programma staat het aantal begeleiders vermeld dat het museum bij het bezoek verwacht. Alle begeleiders hebben om deze reden vrije toegang.

 

Lees hier de overige museumregels die gelden voor onderwijsgroepen.