ONTDEK DEZE BIJZONDERE TECHNIEK

Workshop Bag to Basics

Ontdek de beeldtaal van textiel en ontwerp je eigen artwork op een tote bag.

Studenten ontwerpen en bedrukken een tote bag met een eigen initiaal en dessin geïnspireerd door de kenmerken van textiel.

Sinds het bestaan van de mens communiceren we met elkaar. Al eeuwenlang gebruiken we hiervoor onder andere het (Latijns) schrift, het alfabet zoals wij dit nu kennen. Woorden worden opgebouwd uit patronen van letters. Waar de letters een functie dragen om een woord te maken, dragen patronen en steken in textiel de functie om tot een voorwerp te komen. Zoals een kledingstuk of een tas.

De studenten gaan aan de slag met het ontwerpen van een eigen letter. Daarbij wordt er een patroon ontworpen aan de hand van enkele basisvormen die een verband hebben met textiel. Deze twee ontwerpen worden samengevoegd tot een interessante compositie en door middel van de hittepers overgebracht op een tote bag tot een eigen artwork.

Praktische info

Kosten

Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider / workshopbegeleider. Workshops moeten worden voorbereid en weer opgeruimd, vandaar dat hiervoor een uur extra in rekening wordt gebracht per dagdeel. Ook worden bij workshops de materiaalkosten in rekening gebracht.

Daarnaast geldt de entreeprijs van €3,- per student en € 2,- materiaalkosten per deelnemer. Begeleiders hebben vrij entree.

Groepsgrootte

Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 studenten. Bij groepen groter dan 75 studenten wordt er vanuit het museum een coördinator ingezet á € 60,- per uur.

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend.

Wij adviseren bij een boeking van meerdere klassen tegelijk of bij een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen in verband met de beperkte ruimte.

Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg mogelijk.