ONTDEK DEZE BIJZONDERE TECHNIEK

Workshop Bag to Basics

Ontdek de beeldtaal van textiel en ontwerp je eigen artwork op een tote bag.

De student ontwerpt en bedrukt een tote bag met een eigen initiaal en dessin geïnspireerd door de patronen van textiel.

Woorden worden opgebouwd uit patronen van letters. En letters bestaan op hun beurt uit patronen van vormen die door de eeuwen heen vervormd zijn tot het alfabet zoals we dat de dag van vandaag kennen. Waar letters de functie dragen om een woord te maken, dragen patronen en steken de functie om textiel te vormen. Daarvan wordt dan weer jouw tas of kledingstuk gemaakt. 

De studenten gaan aan de slag met het opstellen van een ontwerp gebaseerd op hun eigen letter en enkele basisvormen die terug te vinden zijn in textiel. Deze twee elementen worden samengevoegd tot een interessante compositie en door middel van de hittepers overgebracht op een tote bag met een eigen artwork.

Photo Patty van den Elshout i.o.v. TextielMuseum-2023-035-029.jpg

Praktische info

Kosten

Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider / workshopbegeleider. Workshops moeten worden voorbereid en weer opgeruimd, vandaar dat hiervoor een uur extra in rekening wordt gebracht per dagdeel. Ook worden bij workshops de materiaalkosten in rekening gebracht.

Daarnaast geldt de entreeprijs van €3,- per student en € 4,- materiaalkosten per deelnemer. Begeleiders hebben vrij entree.

Groepsgrootte

Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 studenten. Bij groepen groter dan 75 studenten wordt er vanuit het museum een coördinator ingezet á € 60,- per uur.

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend.

Wij adviseren bij een boeking van meerdere klassen tegelijk of bij een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen in verband met de beperkte ruimte.

Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg mogelijk.

 

Photo Patty van den Elshout i.o.v. TextielMuseum-2023-035-027.jpg

 

Photo Patty van den Elshout i.o.v. TextielMuseum-2023-035-026.jpg

Photo Patty van den Elshout i.o.v. TextielMuseum-2023-035-030.jpg

Foto's: Patty van den Elshout