DESIGN, KUNST EN/OF MODE

Rondleiding Tijdelijke tentoonstellingen

Jaarlijks biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen.

De rondleider neemt je mee naar de collectie-tentoonstelling en de thematentoonstelling. Het maakproces van verschillende objecten komt aan bod en er wordt een link gelegd met het TextielLab.

Praktische info

Kosten

Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider.

Daarnaast geldt de entreeprijs van € 6,00 per student. Studenten van Fontys Tilburg / UvT krijgen op vertoon van hun pas 50% extra korting en betalen € 3,00. Studenten met een museumkaart hebben vrije entree.

Groepsgrootte

Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 studenten.

Aanmelden

  • Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend. 
  • Wij adviseren bij een boeking vanaf 60 studenten en/of een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen i.v.m. beperkte ruimte.
  • Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg ook mogelijk. 

Voorwaarden schoolbezoek

Lees hier de overige museumregels die gelden voor onderwijsgroepen.

Programma’s op maat voor academies en universiteiten

Voor academies en universiteiten met specialisatie in kunst, design of textiel kunnen in overleg (meerdaagse) programma’s worden samengesteld. Denk hierbij aan lessen waarbij de studenten zelf weven op een handweefgetouw, breien op vlakbrei-apparatuur of machinaal of handmatig borduren. Het leren en verdiepen van de verschillende textieltechnieken en het experimenteren met de diverse weefbindingen, brei- en borduursteken met eigentijdse en bijzondere garens staat bij deze programma’s centraal. Neem voor het bespreken van dit programma contact op met [email protected]