Maak thuis je eigen TextielMuseum & win!

21 Juli 2021

Doe mee met de zomervakantie challenge en maak je eigen TextielMuseum in je slaapkamer! Post een foto van jouw museum met #mijntextielmuseumthuis en tag ons. Tijdens de Open Monumentendag op 12 september worden jullie foto's opgehangen in ons museum en mogen onze bezoekers stemmen op het leukste thuismuseum. Het thuismuseum met de meeste stemmen wint een bezoek aan het TextielMuseum met het hele gezin en iets lekkers uit het TextielCafé.

20.1.jpeg

Foto: je eigen slaapkamer-tentoonstelling maken, door The Caterpillar Years

Verzamel jouw meest dierbare textiel kunstwerkenIn de tentoonstellingen van het TextielMuseum kom je allerlei soorten textiel tegen. Heel bijzonder textiel, zoals een kunstwerk, textiel dat heel oud en zeldzaam is, maar ook textiel met een interessant verhaal. Ook bij jou thuis is er veel textiel te vinden. Kijk eens rond in de keukenkastjes, in je slaapkamer of in je kledingkast. Hebben jullie bijvoorbeeld, net als het TextielMuseum, mooie theedoeken of tafelkleden? Misschien heb je wel een favoriet kledingstuk of een paar sokken. Of heb je iets van textiel met een bijzonder verhaal, zoals de knuffel of het babydekentje dat je al vanaf je geboorte hebt.

Stel thuis in je eigen slaapkamer een tentoonstelling samen met alle bijzondere voorwerpen van textiel die je kunt vinden of zelf geknutseld hebt. Als je alle kunstwerken hebt verzameld denk je na over hoe jouw tentoonstelling eruit moet zien. Welke meubels kun je bijvoorbeeld gebruiken om alles zo goed en mooi mogelijk te laten zien? Denk bijvoorbeeld aan een stoel, kapstok of je bureau. In deze video van het Onderwijs Museum ontdek je hoe je een standaard of voetstukje kunt maken voor elk kunstwerk:

Kunstwerken omschrijvenNadat je alle kunstwerken mooi gepresenteerd hebt is het tijd om een titel en een omschrijving toe te voegen aan elk kunstwerk, zodat je het bijzondere verhaal achter elk kunstwerk straks aan jouw bezoekers kunt overbrengen. Download hier een formulier met bordjes die je zelf kunt printen, invullen, uitknippen en bij je tentoonstelling kunt neerzetten.

Tip: maak je eigen entreekaartjes en nodig je ouders, opa, oma, broertjes, zusjes en vriendjes uit om jouw museum te komen bekijken!

Zo ga je er met die prijs vandoorPost vóór 10 september een foto van jouw eigen TextielMuseum op Facebook of Instagram met de hashtag #mijntextielmuseumthuis en tag ons. Je mag je foto ook mailen naar [email protected] om mee te doen aan de wedstrijd. Tijdens de Open Monumentendag op 12 september worden jullie foto's opgehangen in ons museum en mogen onze bezoekers stemmen op het leukste thuismuseum. Het thuismuseum met de meeste stemmen wint een bezoek aan het TextielMuseum met het hele gezin en we trakteren jullie op iets lekkers uit ons TextielCafé.

Veel plezier en succes met het maken van jullie eigen TextielMuseum!