Viktor&Rolf ontwerpen voor nieuw label 'by TextielMuseum'

11 November 2014

Het TextielMuseum lanceert op 21 november een nieuw label onder de naam

by TextielMuseum. Een meesterlijk label voor huishoudtextiel met tafelgoed en droogdoeken van topontwerpers als Studio Job, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey en Studio Bertjan Pot . Het toonaangevende modeduo Viktor&Rolf heeft speciaal voor by TextielMuseum de collectie Graffiti ontworpen. Via de nieuwe webshop by.textielmuseum.nl kunnen vanaf 11 november pre-orders worden geplaatst.

by TextielMuseum

De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in by TextielMuseum. Dit nieuwe label presenteert een spraakmakend assortiment met huishoudtextiel ontworpen door topontwerpers. De museumcollectie, meer dan 100 jaar verzameld erfgoed op het gebied van kunst en vormgeving, is een belangrijke inspiratiebron. Het TextielLab vertaalt het verhaal van de ontwerper met moderne technieken naar fraaie en onderscheidende producten. Op deze manier zet het TextielMuseum een eerste stap in het cultureel ondernemerschap en brengt zo topdesign met een verhaal in de keuken van de Nederlandse huishoudens. Bij succes worden de opbrengsten van het label ingezet om het aanbod van educatieve programma’s en tentoonstellingen verder te verbeteren.

Viktor&Rolf

Het TextielMuseum zocht de samenwerking op met de wereldberoemde modeontwerpers Viktor&Rolf, die met typisch herkenbare ontwerpen van droogdoeken en een schitterend tafellaken met bijbehorende servetten het label verrijken. Graffiti is een terugkerend element in de provocerende couture van Viktor&Rolf en vormde de basis voor de ontwerpen. Op de producten staat pontificaal een vette graffiti tag in Delftsblauw waar de verf nog van af lijkt te druipen. Het bloemenmotief van het tafelgoed en de servetten, alsmede het blokkenpatroon van de droogdoeken die de basisdessins vormen, zijn geïnspireerd op de rijke damast- en droogdoekcollectie van het TextielMuseum. Met deze typische Viktor&Rolf ontwerpen wordt dineren en afdrogen groots en meeslepend.

Het label by TextielMuseum presenteert daarnaast ontwerpen van Studio Job, Studio  Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey, Studio Van Eijk & Van der Lubbe, Studio Wieki Somers, Kiki van Eijk, Raw Color, Studio Formafantasma, Christien Meindertsma, Leendert Masselink, Mara Skujeniece, Pieke Bergmans, Studio Minale Maeda, Marc Mulders, Peter Struycken, Glithero, Kitty van der Mijll Dekker en Ineke Hans.

Tentoonstelling

De aansluitende tentoonstelling ‘by TextielMuseum presents Bye TextielMuseum’, die vanaf 14 december te zien is in het TextielMuseum, presenteert het vernieuwde assortiment met huishoudtextiel ontworpen door topontwerpers op verassende wijze.