TextielMuseum start online netwerk met internationale textiel instellingen

15 Oktober 2020

Vanaf 20 oktober 2020 gaat het TextielMuseum een creatieve samenwerking aan met drie internationale textielinstellingen: Centre for Heritage, Arts & Textile (CHAT) uit China, Lottozero uit Italië en Central Museum of Textiles uit Polen. In een online netwerk genaamd 'Textile Culture Net' nemen de vier instellingen je mee op een wereldwijde textielreis, waarbij je een kijkje kunt nemen in alle vier de musea, hun werkplekken, tentoonstellingen en collecties.

Textile Culture Net begint deze spannende samenwerking met een reeks virtuele tentoonstellingen, die je via het Instagram account van het TextielMuseum (@textielmuseum) kunt bekijken. In deze virtuele tentoonstellingen delen de vier instellingen ideeën, benaderingen, interpretaties en textiele werken binnen één thema. Elke instelling is een keer aan de beurt om het thema van de virtuele tentoonstelling aan te dragen, aan de hand van een van hun huidige tentoonstellingen. De drie andere instellingen voegen vervolgens een werk toe dat past binnen het thema van de virtuele tentoonstelling. De eerste editie komt op 2 december 2020 online en is gebaseerd op de tentoonstelling ‘About a Worker’ van Lottozero. Deze tentoonstelling gaat over werk en arbeidsomstandigheden en toont de perspectieven van de vier textiel instellingen door mode- en textiel ontwerpervaringen te delen.

De komende tijd gaat het Textile Culture Net op zoek naar verdere mogelijkheden van het internationaal uitwisselen van textielkunst en -cultuur in een online vorm, inspelend op de digitalisering van de museumervaring.

Blijf op de hoogte van Textile Culture Net door ons te volgen op Instagram!

Foto: van boven naar onder CHAT in China, TextielMuseum in Nederland,  Lottozero in Italië en Central Museum of Textiles in Polen