Salone del Mobile: Tilburg in Milaan

16 April 2024

Elk jaar vindt in Milaan de grootste beurs in zijn soort plaats, waar je het nieuwste op het gebied van meubels en design uit de hele wereld kunt vinden: Salone del Mobile (ook Milan Design Week genoemd); Ook tijdens deze editie is ons TextielLab weer goed vertegenwoordigd met meerdere tentoongestelde werken. 

v.l.n.r. 'PRESENT WITHOUT LEAVE'  van KRJST Studio, 'GOLDEEN' van Sangming Oh en Blocks van Atelier LEDA. 

Locatie Villa Bagatti Valsecchi

Het is niet de eerste keer dat Sangmin Oh met zijn 'Knitted Light' serie te vinden is op Salone del Mobile en zijn op koraal geïnspireerde lampen blijven magisch om te zien. De lampen zijn gebreid in ons TextielLab, waarbij gebruik gemaakt is van glow-in-the-dark garen. Wanneer het licht uit gaat, gloeien de lampen dus nog een tijd na. Ze hebben dan dezelfde mystieke gloed als koraalriffen diep in de zee. Wil je niet naar Italië afreizen om Sangmin's werk te zien? Andere werken uit zijn 'Knitted Light' serie zijn momenteel bij ons te zien in Makersgeheimen #3

Locatie Baranzate Via Gaudenzio Fantoli

Op deze locatie zijn maar liefst twee TextielLab makers te vinden. Namelijk de kleurrijke wandkleden van KRJST Studio en het geometrische werk 'BLOCKS' van Atelier LEDA. 

Naar eigen zeggen gebruikt KRJST Studio kleuren om uit te drukken wat woorden niet kunnen beschrijven; "We schilderen met weefdraden denkbeeldige landschappen van een poëtisch, kalm en toch gekweld rijk, de chaos waar emoties worden geboren." Ze hebben een drietal werken meegenomen naar Milaan; PRESENT WITHOUT LEAVE, A TALE OF TWO TRAVELERS. YOU AND I. en MEMORY FOR FORGETFULNESS.  Bekijk onze Instagram voor een overzicht en details van de werken. 

Atelier Leda, opgericht door Leda Devoldere, is een ontwerpstudio die zich richt op textiel met een levendig, speels en tegelijkertijd geometrisch universum. 'BLOCKS' is een serie industriële rondgebreide stoffen die uitsluitend uit lijnen bestaat, speciaal ontworpen voor verschillende toepassingen in ruimte en interieur. De lijnpatronen zijn een selectie uit een archief van eindeloze lijnen en kleurencombinaties. 

'HART' Fotografie Rene van der Hulst, Art-direction Petra Janssen (Studio Boot) 

Locatie Isola Design Gallery  

Tot slot een bijzonder werk van Social label, want met de lancering van een multifunctionele variant op de Hollandse theedoek geven zij in Milaan de aftrap voor hun jubileumjaar; Drie meter van de stof is op rol meegegaan naar de Salone del Mobile. 

Benieuwd naar het verhaal over de totstandkoming van dit bijzondere doek vol emoties? Lees dan dit artikel op de website van het TextielLab.