Protective underwear

5 December 2014

Julia Veldhuijzen van Zanten heeft in het TextielLab aan haar afstudeerproject voor de Design Academy Eindhoven gewerkt. Zij ontwikkelde een nieuwe oplossing voor incontinentie. Met haar textiel heeft zij de New Material Award gewonnen.

Protective Underwear bestaat uit een mooie gebreide slip van wol en zijde. De slip wordt gecombineerd met verwisselbaar incontinentietextiel dat comfortabel zit en uitwasbaar is. Het incontinentietextiel is gemaakt van absorberende garens en microvezels. Ze werkte hiervoor samen met het bedrijf Artofil.

Protective Underwear biedt een oplossing voor mensen die de ongemakken van urineverlies ervaren. Zij constateerde in haar directe omgeving dat mensen met incontinentie eerder geneigd zijn om zich te isoleren van het sociale leven, wegens onzekerheden en angsten. Volgens Veldhuijzen van Zanten gaan de praktische oplossingen, zoals incontinentieluiers, voorbij aan de emotionele impact die mensen ervaren door urineverlies. Bovendien zijn de incontinentieluiers niet duurzaam, aantrekkelijk en comfortabel om te dragen.

Links:www.juliavanzanten.comwww.drytex.cohttp://www.newmaterialaward.nl/

Protective Underwear – Julia van Zanten from robertanderson on Vimeo.

Media-aandacht:http://www.koffietijd.nl/uitzendingen/new-material-award/http://www.lindanieuws.nl/snacks/prijs-voor-wasbare-incontinentie-onderbroek/http://bright.nl/ondergoed-wint-materiaalprijs-new-material-award