Open Monumentendag 2020

1 September 2020

Op zondag 13 september doet het TextielMuseum mee aan Open Monumentendag. Het centrale thema van dit jaar is ‘Leermonument’. De opzet is dit jaar iets anders dan je van ons gewend bent. Speciaal voor deze dag kun je een gratis ontdekroute ophalen bij de balie, waarmee je om het museumcomplex heen loopt en allerlei leuke feitjes te weten komt over deze voormalige textielfabriek. Om het gebouw binnen te gaan en het museum te bezoeken heb je dit jaar een toegangsbewijs nodig. Deze dag zijn er in het museum diverse activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van leren over textiel. Genoeg gezien en geleerd? Kom tot rust in het TextielCafé onder het genot van een lekker taartje of goede kop koffie.

 

Photo-Tommy-de-Lange-i.o.v.-TextielMuseum-2019-015-139.jpg

Programma:

  • Ontdek route om het gebouw van het TextielMuseum, doorlopend, route ophalen bij de balie
  • Ontmoeting: kom meer te weten over leren in het TextielLab, doorlopend in het TextielLab
  • Ontmoeting: kom meer te weten over de opkomst van textielscholen en hoe er vroeger geleerd werd in de textielfabriek, doorlopend in de Wollendekenfabriek
  • Workshop handbreien voor kinderen, leer zelfstandig handbreien met een stappenplan, doorlopend in het TextielLab

 

website-5.2.jpg

Fiets- en wandelroutes Open Monumentendag 2020
Dit jaar zijn er verschillende fiets- en wandelroutes ontwikkeld die langs ruim 52 leermonumenten of andere locaties voeren in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Uiteraard kun je de routes ook afzonderlijk of op andere data fietsen of wandelen. Haal jouw boekje met de routes en informatie bij de balie van ons museum of bekijk het online.