Collectie eigenwijze manchetten SKIN

8 Oktober 2019

SKIN is een nieuwe lijn modeaccessoires die werd ontwikkeld in een bijzondere samenwerking tussen sociaal designlab Social Label, designstudio RENS, zorggroep ASVZ Tilburg en het TextielMuseum.

De lijn eigenwijze manchetten wordt gemaakt door de wevers van zorggroep ASVZ, een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking. Ontwerpers Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen (Studio RENS) maakten speciaal voor de wevers van de zorggroep een nieuw weefgetouw voor een innovatief ontwerp op ambachtelijke wijze. ASVZ, de ontwerpers en de textielexperts van het TextielLab werkten nauw samen om het vakmanschap van het weven bij ASVZ een nieuwe richting te geven.

Foto: Rene van der Hulst

Dutch Design Week 2019

Social Label organiseert tijdens de Dutch Design Week 2019 een expositie waarin onder andere de modeaccessoires van SKIN te zien en te koop zijn. Op donderdag 24 oktober in de middag geven de wevers van ASVZ workshops bij deze expositie.

Te koop

De collectie modeaccessoires is ook te koop in de winkel en webshop van Social Label en vanaf 22 oktober te bestellen in de TextielShop van het TextielMuseum

Meer info:

www.sociallabel.nl

www.ddw.nl

Manchet uit collectie SKIN