Maak je eigen moodboard

19 September 2018

Maak je eigen moodboard

Woon jij graag in een minimalistisch interieur of raak jij juist geïnspireerd door de natuur? Maak je eigen moodboard in de tentoonstelling ‘Simply Scandinavian | Nordic Design 1945-2018’. Kies je favoriete materialen, gebaseerd op thema’s uit de tentoonstelling. Laat de ‘interieurstylist’ in je naar boven komen! Deel je moodboard op Instagram met hashtag #simplyscandinavian en wie weet zien we jouw moodboard terug op onze social media!

Met een ‘moodboard’ geeft een interieurstylist of een ontwerper de sfeer van een interieur- of een productontwerp weer. Eline Ceelen werkt vaker als interieurstylist en richtte deze ruimte in opdracht van het museum in. "Ik heb materialen verzameld uit de kleurrijke wereld om ons heen. Minimalisme, Speels Wonen en Natuur als Inspiratie zijn drie van de thema’s in de tentoonstelling waarop jij je eigen visie kunt geven. De verschillende kleurkaarten, textielstalen en afbeeldingen van meubels vormen samen een gereedschapskist vol sferen. Deze bonte verzameling is als een snoepwinkel voor de maker en een lust voor het oog!"

Een aantal stalen zijn met de hand ontwikkeld, maar ook textiel- en interieurbedrijven hebben stalen beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er garens en papierwaren aanwezig om mee aan de slag te gaan. Maak bijvoorbeeld een weefsel, pompon, garenkaartje of schets. Creëer jouw sfeer en ordening aan de wand! Ben creatief en maak zo zelf onderdeel uit van de tentoonstelling.

Hoe wordt iets gemaakt? Hoe creëer je een sfeer aan de hand van een thema? Je krijgt een kijkje in de keuken van het maakproces van een ontwerper!

We zijn heel benieuwd naar jouw moodboard!

Suzan Rüsseler (curator) en Floortje de Boer (educator)