KNIT&KNOT, de eerste Brabantse Brei- en Haakdagen gaan van start!

11 Februari 2016

Op 18,19 en 20 maart 2016 vormt de karakteristieke Koepelhal in Tilburg het decor van een spiksplinternieuwe creatieve beurs: KNIT&KNOT, de eerste Brabantse brei- en haakdagen. Een evenement dat duidelijk laat zien hoe populair breien, haken en vergelijkbare hobby’s (nog steeds) zijn. Veel inspiratie, bijzondere handwerkwinkeltjes en leuke workshops.

Breien en haken staan met stip genoteerd en zijn de meest populaire hobby’s op dit moment. Geen wonder: het zijn veelzijdige hobby’s. Traditioneel en trendy tegelijk. Beroemde trendwatchers maar ook jonge ontwerpers van nu voorspelden al de terugkomst van ‘handwerk, specialisme, vakmanschap en huiselijkheid. Breien en haken bieden rust in deze tijd van snelle communicatie.

In de Textielstad van het zuiden ontmoeten klassieke breiers en hakers verrassende nieuwkomers in alles wat met draden te maken heeft. Haken en breien is de basis, maar ook het verwerken van materialen zoals vilten, spinnen, verven en afgeleiden daarvan komen ruimschoots aan bod . Dit jaar als extra thema: borduren. Ook gaan we op zoek naar mooie inspiratiestukken op het gebied van fashion en mode. Vakmanschap is meesterschap!

Hekwerk wordt kunstwerk Zelfs de hekwerken rondom de Koepelhal zijn niet veilig voor dit nieuwste haak en brei avontuur! Een opvallende trend is het werken met afval. Zo kunnen plastictasjes met ‘handwerktechnieken’ gerecycled worden tot prachtige kunstwerken. Dat gaat ook gebeuren op de hekken rond de Koepelhal. Er zijn heel veel stands met een keur aan materialen, technieken en inspirerende ideeën en trends voor mode, kleding, woonaccessoires e.d. Daarnaast worden er interessante workshops georganiseerd en staan alle bloggers, vloggers en de brei- en haakexperts van KNIT&KNOT de bezoekers met al hun raad en draad bij!

 

Informatie

KNIT&KNOT is op 18, 19, 20 maart geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal in Tilburg ligt op loopafstand van het Centraal station in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. In de voorverkoop via www.knitenknot.nl € 7,00 p.p. Er zijn ook passe-partouts te koop voor meerdere dagen.

Volgende week, 18 februari, kunnen alle breifanaten ook terecht bij het event #Breiloft in het TextielMuseum