De collectie op reis

28 Juli 2015

Regelmatig leent het TextielMuseum werken uit aan andere musea in binnen- en buitenland. Op de website wordt hiervan een overzicht bijgehouden. Een greep uit de tentoonstellingen die in de zomermaanden te zien zijn:

In MOTI, Museum of the Image in Breda, is nog tot en met 31 augustus de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere te zien, gewijd aan de ontwikkeling van (digitale) beeldcultuur. Hierin opgenomen een prachtig geknoopt vloerkleed uit de collectie van het TextielMuseum, ontworpen door Jaap Gidding en uitgevoerd door de Koninklijke Verenigde Tapijtfabrieken.

Op 13 juni opende in Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam de tentoonstelling Design Derby Nederland België (1815-2015). Nederlandse en Belgische producten, van kostbaar luxe object tot artistiek handwerk en van vernieuwend design tot alledaags massaproduct, worden over een periode van twee eeuwen met elkaar vergeleken.

Uit de collectie onder meer werken van Chris Lebeau, Ria van Eyk, Corrie de Boer, Mies van Syll, Diek Zweegman, Jeroen Vinken en Ulf Moritz.

In Museum Boerhaave in Leiden is een familietentoonstelling te zien over recycling, vroeger en nu, onder de titel Rijk van Rootzooi. In deze expositie ‘de enige echte’ kruikezeikerskruik die het TextielMuseum in de collectie heeft.

Het Centrum Beeldende Kunst in Emmen toont tot en met 6 september in de tentoonstelling Van A tot ZOO  sieraden van de kunstenaar Felieke van der Leest.

In De oase van Matisse in het Stedelijk Museum is een zijden, blauwkleurige sjaal van Henri Matisse, Echarpe No 1, te bewonderen. 

Raadpleeg voor actuele tentoonstellingsinformatie en openingstijden de websites van de betreffende musea. Meer informatie over de werken van het TextielMuseum is te vinden via Collectie Online.