Help je mee in onze Buurtkas?

2 Augustus 2021

Vanaf september 2021 begint het TextielMuseum een Buurtkas. Dit is een glazen kas en tuin waar we samen met buurtbewoners aan de slag gaan met het verbouwen van (verf)planten en het verven van textiel met natuurlijke verfstoffen. Woon je in de buurt van het TextielMuseum of in de gemeente Tilburg, wil je meer groen in de buurt, lekker aan de slag met planten en meteen iets leren over textiel verven? Dan zoeken wij jou! Kom langs bij de informatiebijeenkomst op 11 september.

19.1.jpeg

Over de buurtkas
We gaan in de Buurtkas aan de slag met het verbouwen van (verf)planten. Wat we gaan verbouwen en hoe we dat gaan doen bepalen we samen met jou! Naast de vrijwilligers uit de buurt werken we samen met een kunstenaar die de verfplanten gaat gebruiken om een textiel kunstwerk mee te verven. Het kunstwerk, waar jij aan kunt bijdragen, wordt tentoongesteld in de toekomstige expositie ‘Kleurstof’ die van 9 april t/m 12 september 2022 te zien is in het museum.

Wie zoeken we?
Iedereen uit de buurt die het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan in de Buurtkas kan zich aanmelden. Voorkennis over planten en textiel verven is niet nodig. Wil je samen met je kinderen aan de slag? Neem ze gezellig mee!

Informatiebijeenkomst
Lijkt het je leuk om mee te helpen in de Buurtkas? Of heb je nog vragen? Kom zaterdag 11 september tussen 13:00-16:00 langs bij de informatiebijeenkomst. Meld je uiterlijk 6 september aan voor de informatiebijeenkomst door een mailtje te sturen naar [email protected].