Design Studio: reserveer nu & ontwerp je eigen knitwear

1 september, 2020

Altijd al een keer in de schoenen willen staan van een designer? Op de nieuwe state-of-the-art breimachine kun je je eigen gepersonaliseerde designer sokken en sjaals laten breien. Hiermee biedt het TextielMuseum bezoekers de kans aan de slag te gaan in het TextielLab: het volledig uitgeruste ontwikkelcentrum waar menig bekende ontwerper kind aan huis is. Reserveer hier alvast je plekje voor de Design Studio.

 

De Design Studio is een unieke ervaring voor iedereen die het maakproces van fashion wil ervaren. Je gaat achter de computer aan de slag met je ontwerp en even later zie je deze meteen uit de allernieuwste breimachines rollen. Sokken neem je direct mee, sjaals krijg je mooi ingepakt thuis gestuurd.

 


Design Studio i.s.m. Bertjan Pot, 2020, foto: Marie Wanders

 

Voor de aftrap van deze nieuwe activiteit, die de naam Design Studio draagt, werkt het museum samen met Nederlandse productontwerper Bertjan Pot. Samen met het TextielMuseum ontwikkelde hij een digitale applicatie waarmee bezoekers hun eigen items ontwerpen met als centrale thema ‘kleur’. Een creatief proces dat ook nog eens helemaal coronaproof is.

 

 
Design Studio i.s.m. Bertjan Pot, 2020, foto’s: Marie Wanders

 

De Design Studio heeft een vaste plek in het museum.  Eerst verken je de wereld van topontwerper Bertjan Pot, die je uitnodigt aan de slag te gaan met een set ontwerpprincipes. Vervolgens bepaal je in de ontwerpruimte je design door te spelen met kleuren en je eigen tekst op een van de werkstations. Jouw ontwerp wordt verstuurd naar de breimachine, die live een volledig paar sokken bij elkaar breit. Je krijgt jouw sokken ingepakt direct mee naar huis. Of een sjaal –die je krijgt opgestuurd-, want die kun je bij de Design Studio ook laten breien.

De Design Studio heeft het vizier gericht op de toekomst van fashion: fashion on demand, produceren zonder restafval en gebruik van duurzame garens. Kortom: geen overproductie en echt sustainable.