BIBLIOTHEEK ONLINE

Verrassende vondsten

Op zoek naar inspiratie of verdieping? In de grootste textielbibliotheek van Europa vind je alles over stoffen, garens en de toepassing daarvan.

Onze bibliothecaris wijst je graag de weg door de online én de fysieke bibliotheek op de tweede verdieping boven de Wollendekenfabriek. Wat de bibliotheekcollectie bijzonder maakt zijn de 20.000 boeken en een grote reeks aan tijdschriften met thema’s als textielindustrie, textieltechniek, beeldende kunst en textielvormgeving. Daarnaast zijn er ook archieven van kunstenaars en ontwerpers, verfrecepten en stalenboeken om je door te laten inspireren. Hier gewoon eens rondsnuffelen kan tot verrassende vondsten leiden die een project verder kunnen helpen. Bovendien is de bibliotheek een plek waar je rustig kunt werken en studeren.

Zoekopdracht

In de bibliotheek is literatuur te vinden over alle denkbare onderwerpen op het gebied van textiel. Het oudste boek dateert van 1540 en gaat over textiel verven. Er staan lijvige naslagwerken over textielontwerp door de eeuwen heen, maar ook de gebundelde jaargangen van De vrouw en haar huis, de glossy van onze overgrootouders, en recente uitgaves over smart textiles, biodesign en verduurzaming van de textielindustrie. Elk jaar worden nieuwe boeken aangekocht over relevante onderwerpen voor de ontwerppraktijk. Je kunt zelf zoeken in de online bibliotheek; een mailtje met een vraag aan de bibliothecaris levert vaak nog veel meer bruikbare ingangen en resultaten op.

Bekijk de literatuurcollectie online

Bibliotheek-online