Masterclass: Shape changing textiles

Benieuwd hoe je textiel kan transformeren tot driedimensionale structuren met behulp van innovatieve technieken als 3D-printen en AI? Je leert er alles over in deze masterclass.

Samen met LABELEDBY ga je onderzoeken hoe je textiel kan combineren met moderne technieken zoals 3D-printen en AI (Artificial Intelligence). Zo ga je aan de slag met 3D-printen op textiel en het vervormen en modeleren van textiel door verschillende patronen toe te passen. Leer bijvoorbeeld ambachtelijke textieltechnieken als smocken na te bootsen met behulp van nieuwe technologieën. Daarnaast ontdek je hoe je AI in kan zetten om nieuwe inspiratie op te doen, bijvoorbeeld door een moodboard te maken voor je 3D-creaties. 

Aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen, unieke sample boekje, gevuld met jouw innovaties. Én natuurlijk met een heleboel nieuwe kennis en ervaring die je daarna zelf kan toepassen in je toekomstige creatieve uitingen! 

20191219- Yma Garay - 7 (1).jpg

 

LABELEDBY 

De masterclass wordt gegeven door LABELEDBY; een mode-technologie onderzoeks- en ontwikkelings studio opgericht door ingenieurs Jessica Joosse en Fabienne van der Weiden. Ze bundelden hun krachten tijdens hun studie aan de TU/e en delen een passie voor duurzame productie, design onderzoek, 3D-technologie en mode. Samen hebben ze een breed scala aan ervaring opgebouwd in advies, textiel innovatie en exclusieve mode. Hun ontwerpkennis, praktische ervaring en liefde voor creatieve samenwerking maken LABELEDBY tot een inspirerende partner voor vooruitstrevende bedrijven en individuele makers.

Praktische informatie

  • Je hoeft niets voor te bereiden, maar neem wel een laptop en muis mee.