Groepsactiviteiten

Let op: vanwege coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om een groepsboeking te doen. Lees meer.

Workshops voor groepen

Het TextielMuseum heeft voor groepen volwassenen vijf workshops samengesteld.

Maak een keuze uit:

Rondleidingen voor groepen

Bezoek het TextielMuseum aan de hand van een inspirerende rondleiding en ontdek hoe verleden, heden en toekomst op bijzondere wijze samenkomen in ons museum. 

Rondleider en bezoeker kijken naar machine in het TextielLab

Rondleiding TextielLab

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar

Het TextielLab is het ‘kloppende hart’ van het museum, een unieke plek waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken onze textielexperts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.

Ga naar aanvraagformulier

Rondleiding Industrialisatie

De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg

Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er toen geproduceerd? Waar komt de naam ‘Kruikenzeiker’ vandaan? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens deze rondleiding. Je brengt een uitgebreid bezoek aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine en de Damastweverij. En we vertellen meer over het gebouw dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

Ga naar aanvraagformulier
Bezoekers en rondleider in het TextielMuseum

Rondleiding tijdelijke tentoonstellingen

Design, kunst of mode centraal

Ieder jaar biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen. De rondleider neemt je mee naar de collectietentoonstelling en de thematentoonstelling op het gebied van textiele kunst, textiele vormgeving of mode. We laten je het maakproces van verschillende objecten zien en we leggen een link met het TextielLab. 

Ga naar aanvraagformulier
rondleiding textiellab

Praktische zaken

Talen

Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands. Je kunt ook een rondleiding in het Engels aanvragen via het aanvraagformulier.

Huisregels

Voor het museumbezoek zijn de reguliere huisregels van kracht. Lees hier de huisregels.

Catering tijdens uw groepsbezoek

Als het museum met een groep wordt bezocht zijn er ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers erbij, een groepslunch en/of een afsluitende borrel.

Bekijk de cateringmogelijkheden

Gerelateerde activiteiten

Doorlopende activiteiten