Over het museum

Werken bij

Een dynamisch en creatief bedrijf: dat is het TextielMuseum! Een unieke, culturele hotspot in het hart van de oude textiel- en industriestad Tilburg.  

Wil je werken in een culturele omgeving?

bezoeker met camera in sample studio

Het TextielMuseum brengt als enige ter wereld álles rond textiel samen: inspiratie, verdieping, erfgoed, creatie, educatie, vakmanschap, techniek en ondernemerschap.

Binnen het museum zijn medewerkers werkzaam in diverse functies. Of je nu op zoek bent naar een functie op het gebied van registratie en conservering, educatie, productontwikkeling, demonstratie, financiën, HRM, facilitair, secretarieel, ICT of wilt werken in het publieksteam, de bibliotheek, het TextielCafé of de TextielShop, het museum biedt tal van mogelijkheden!

Ben jij ook zo enthousiast en wil je werken in een museale en ondernemende omgeving? Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiaires.

Bezoeker maakt foto van machine. Foto: Tommy de Lange

Vacatures

Kijk voor actuele vacatures en meer informatie over het TextielMuseum als werkgever op onze speciale ‘Werken Bij’ website.

bezoeker bij machine

Stages

Het TextielMuseum biedt een unieke kans voor stagiaires om een meeloop- of afstudeerstage te volgen in de kunst- en culturele sector. Je kunt hierbij denken aan een stage op het gebied van marketing & communicatie, educatie, collectiebeheer et cetera. Bekijk de ‘Werken Bij’ website voor vragen of het insturen van een sollicitatie.

rondleider en groep in TextielLab

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor ons heel belangrijk: er is altijd veel te doen. Zo kun je bijvoorbeeld helpen bij de informatiebalie, in onze prachtige museumwinkel of bijspringen bij de activiteiten. Wij bieden uitstekende voorzieningen en begeleiding voor vrijwilligers en voeren een professioneel vrijwilligersbeleid. Wil je als vrijwilliger werken in een culturele omgeving? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via de ‘Werken Bij’ website.