Voorjaarsvakantie in het TextielMuseum

30 januari, 2020

Je hoef je niet te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie, want in het TextielMuseum is genoeg te doen en te beleven voor jong en oud. Bezoek tijdens de vakantie van 22 februari tot en met 1 maart een van de vele tentoonstellingen, sluit aan bij een gratis mini-rondleiding en neem een kijkje in het TextielLab terwijl de kids ondertussen mee doen aan een van de kinderactiviteiten. 

 

Tentoonstellingen

Laatste kans: Black & White | Symboliek in Kunst en Design
t/m 1 maart 2020

Zwart en wit zijn strikt genomen geen kleuren. Licht en donker spelen echter een grote rol in de beeldende kunst en vormgeving en zijn gerelateerd aan uiteenlopende symbolische betekenissen. Deze tentoonstelling geeft je een kijkje in de museumcollectie en laat zien hoe eigentijdse kunstenaars en vormgevers de symbolische betekenissen van zwart en wit naar hun hand zetten. Met werk van o.a. Maria Roosen, Alet Pilon, Marinus Boezem, Jeroen Eisinga en Bart Hess.

 

The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen​

 t/m 10 mei 2020 

 Waan je achter de schermen van ‘s werelds grootste modehuizen en ontdek hoe ze samenwerken met de allerbeste kantmakers. Meer dan veertig verfijnde creaties met kant zijn van heel dichtbij te zien, met samples om aan te raken. Uniek in de tentoonstelling is de laatste trouwjurk van de hand van Karl Lagerfeld voordat hij overleed. Verder te zien: Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin.

 

Pronkstukken | Tafeldamast van Art Nouveau tot Amsterdamse School ​

t/m 17 januari 2021

 Tafelgoed met motieven van papegaaien, lelies en pinguïns sierden de tafels in de eerste helft van de 20e-eeuw. Kunstenaars als Chris Lebeau en Jaap Gidding ontwierpen damast met bijzondere dessins geïnspireerd op de natuur.  

 

Gratis rondleidingen

Onze rondleiders nemen je dagelijks mee op een korte tour langs de highlights van het TextielMuseum en het TextielLab. Je kunt je op de dag aanmelden (max. 4 pers) bij de balie.

  • dinsdag t/m vrijdag om 11:00u/12:00u/14:00u
  • zaterdag en zondag om 13:00u/14:00u/15:00u

 


Foto: William van der Voort

 

Activiteiten voor kinderen

De Textielclub | Viltavontuur  

Ook voor kinderen is er veel te beleven! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud organiseert het museum iedere schoolvakantie ‘De Textielclub’. Samen met andere kinderen krijg je een rondleiding door het museum, hierbij bekijk je de machines en de kunstwerken en krijg je een brede indruk van het museum. Na de rondleiding ga je creatief aan de slag tijdens een workshop, met elke vakantie een ander thema. Tijdens de voorjaarsvakantie ga je samen met De Textielclub op Viltavontuur en leer je hoe je vilt kunt maken van wol. Bestel je tickets voor €3,50,- per kind.

 

Speur & Ontdek

Tijdens de gratis activiteit ‘Speur & Ontdek’ maak je met de hele familie verschillende opdrachten en ervaar je hoe het voelt om een kunstenaar, kunstwerk of tentoonstellingsmaker te zijn.

 

Het TextielMuseum in een Boekje

Het ‘TextielMuseum in een Boekje’ (voor 2 euro aan te schaffen bij de balie) neemt je mee langs alle technieken die in het TextielLab te zien zijn. Het pakketje zit in een tof tasje dat je zelf kunt borduren. De gaatjes in het tasje zijn gelaserd in het TextielLab. Je kunt de opdrachten in het boekje in het museum doen.