Online tours

Ervaar het TextielMuseum online

Breng een virtueel bezoekje aan het TextielMuseum met de audiovisuele online tours. Suzanne Swarts (museumdirecteur van Voorlinden) neemt je mee in de expo van Kiki van Eijk, laat je inspireren door de verhalen van museummedewerkers in ‘Rode draden’, leer van modespecialisten over de wereld van haute couture in ‘The Art of Lace’ en waan je heel even in de textielwerkplaats in de podcast ‘Textiel talks’.

Podcast: Textiel talks

Ontdek het TextielMuseum aan de hand van de podcast Textiel talks. In verschillende fragmenten vertellen wevers uit de voormalige textielfabriek, hedendaagse ontwerpers en technische experts uit het TextielLab met veel bevlogenheid over textiel; van de geschiedenis van de Tilburgse textielindustrie tot hedendaags makerschap in het hypermoderne TextielLab.

Kunstenaar en Lab medewerker bij weefmachine
Podcast Textiel talks

Gedachtespinsels

Voor het kunstprogramma Nu te Zien! stapt Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, in de wondere wereld van Kiki van Eijk. Met haar fantasierijke ontwerpen, van grillige klokken tot poëtische etalages, levert deze ontwerpster al twintig jaar een bijzondere bijdrage aan het Dutch Design. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum in Tilburg een expositie die meerdere zintuigen aanspreekt.

Online tour Gedachtespinsels

Rode draden

De tentoonstelling ‘Rode draden’ draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven ontdek je dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. De online tour voor ‘Rode draden’ bestaat uit persoonlijke vertellingen van verschillende medewerkers uit het museum. Allen delen hun eigen kijk op een zelfgekozen werk in de tentoonstelling.

Online tour Rode draden

Geweest: The Art of Lace

Blik terug op de internationale modetentoonstelling ‘The Art of Lace’. Meer dan veertig stukken werden tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin. Cécile Narinx (modejournalist, de Volkskrant) en Jasmijn Bergisch (Viktor&Rolf) gaan in de online tour in gesprek over het maakproces van de verschillende modehuizen en geven een blik in de wereld van haute couture.

Bezoekers met de luistertour bij de jurken van Dior, foto: William van der Voort
Online tour The Art of Lace