Online tour Gedachtespinsels

Ervaar het TextielMuseum online

Verhalen komen in vele vormen, maar een goed verhaal raakt je. Deze tentoonstelling draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Ontdek aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. In de online tour vertellen verschillende medewerkers van het museum vanuit hun eigen beleving de verhalen die werken uit de tentoonstelling bij ze oproepen.

floating frames Gedachtespinsels Kiki van Eijk TextielMuseum

Gedachtespinsels in tv-programma ‘Nu te Zien!’

De tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ werd uitgelicht in het Avrotros tv-programma ‘Nu te Zien!’. In dit programma bezoeken museumdirecteuren een ander museum om een tentoonstelling te laten zien die je volgens hen echt niet mag missen. Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, bezocht onze tentoonstelling en neemt je mee in de wondere wereld van ontwerper Kiki van Eijk.

Bekijk de aflevering
Kiki van Eijk in haar eigen tentoonstelling Gedachtespinsels

Behind the scenes met Kiki van Eijk

In drie afleveringen neemt ontwerper Kiki van Eijk je mee in haar tentoonstelling ‘Gedachtespinsels’. Ontdek wat er vooraf ging aan de werken uit de tentoonstelling, met welke materialen, ambachtelijke technieken en vakmensen Kiki van Eijk werkt en hoe haar samenwerkingen met Hermès en het Zuiderzeemuseum zijn verlopen.

Bekijk de video’s
Lees meer over Gedachtespinsels