Techniek
Breien is materiaal maken met ƩƩn doorlopende draad door deze in elkaar te lussen met twee of meer naalden. De breisels hebben een bijzonder elastische eigenschap. Toegepast in mode, interieur, kunst en producttoepassingen.
Garencollectie
Bij het TextielLab werk je gegarandeerd met de meest uitgebreide garencollectie. Het Lab investeert namelijk in onderzoek en aankoop van speciale garens. We werken zoveel mogelijk met duurzame garens van Europese leveranciers. En we doen onderzoek naar specifieke toepassingen in textiel.
Afwerking
Alle stoffen komen onafgewerkt de machine uit. Deze kunnen na het breien worden voorzien van een hoogwaardige afwerking. Er is een assemblage atelier aanwezig met ervaren coupeurs die de meeste producten geheel naar wens kunnen afwerken.
Werken in het TextielLab?
Wil jij breien in ons TextielLab? Doe dan eerst een aanvraag. Deze wordt beoordeeld op motivatie, innovatie en kunde waarbij onze focus ligt op inrichtingsprojecten, kunst en mode. Als er een match is, vindt er een intake plaats om te kijken of jouw aanvraag uitvoerbaar is.
Na de intake ontvang je een werkvoorstel en offerte, waarna de ontwikkeling van jouw project wordt ingepland. Voor een optimaal eindresultaat is het prettig dat je zoveel mogelijk aanwezig bent in het TextielLab tijdens de ontwikkelfase.
Een ontwerp aanleveren
- Je digitale ontwerp kan worden ingeladen in de software, wanneer je met een dessin werkt kun je deze voorbereiden in Illustrator of Photoshop.
- Iedere pixel in je digitale ontwerp staat voor ƩƩn steek op de machine, het aantal steken waarop je breidt is afhankelijk van de aanpak dus dit stem je af met de productontwikkelaars.
- Wanneer je met een dessin werkt bereid je een TIFF-bestand in RGB-kleurenmodus voor. Geef in dit bestand het exacte aantal kleuren aan door āopslaan voor webā te gebruiken. Sla het GIF-bestand op, open dit bestand opnieuw en pas naderhand het bestand aan naar TIFF – RGB.
- Wanneer je een ontwerp hebt waar losse panddelen voor gebreid worden óf wat naadloos op vorm gebreid wordt dan lever je een technische tekening aan waarop de maatvoering is aangegeven. Een prototype of patroon op ware schaal is niet vereist maar kan wel erg handig zijn bij de ontwikkeling.