Techniek

Borduren

Het TextielLab heeft computergestuurde borduurmachines van SWF voor het bewerken van een grote diversiteit textiel met siersteek.

Let op: We werken op de borduurafdeling met een programmering die we op voorhand vaststellen. De programmering voor 2021 is al vastgesteld, we kunnen voor dit jaar dus geen opdrachten meer aannemen. Wil je in 2022 een project ontwikkelen bij onze de borduurafdeling? Dien je aanvraag dan in vóór 1 april 2022.

Techniek
Met borduren bewerk je stoffen of producten in siersteken met één of meerdere kleuren. Jouw digitale ontwerp wordt door de productontwikkelaar omgezet naar een borduurbestand. Je kunt een keuze maken uit diverse steeksoorten en garentypes. Ook kun je werken met reliëf en experimenteren met verschillende materialen die je zelf meebrengt.

Deze borduurtechniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor mode-, interieur- en producttoepassingen.

Afwerking
Alle stoffen komen onafgewerkt de machine uit. Kleine oplages kunnen na het borduren worden voorzien van een hoogwaardige afwerking. Er is een assemblage atelier aanwezig met ervaren coupeurs die jouw product geheel naar wens kunnen afwerken.

Werken in het TextielLab?

Wil jij borduren in ons TextielLab? Doe dan eerst een aanvraag. Deze wordt beoordeeld op motivatie, innovatie en kunde waarbij onze focus ligt op inrichtingsprojecten, kunst en mode. Als er een match is, vindt er een intake plaats om te kijken of jouw aanvraag uitvoerbaar is.

Na de intake ontvang je een werkvoorstel en offerte, waarna de ontwikkeling van jouw project wordt ingepland. Voor een optimaal eindresultaat is het prettig dat je zoveel mogelijk aanwezig bent in het TextielLab tijdens de ontwikkelfase.

Een ontwerp aanleveren

  • Een digitaal bestand in JPEG, een Photoshop of Illustrator-bestand.
  • Materiaal waarop je de techniek wilt toepassen en extra materiaal zodat er geëxperimenteerd kan worden.

Technische Specificaties

Het TextielLab werkt met computergestuurde borduurmachines van SWF. Het werkoppervlak is 50 x 34 cm, de machine heeft 15 naalden, je kunt dus met 15 kleuren tegelijkertijd werken. De ontwikkelsoftware waarmee we werken is van ApS-Ethos.

Aanvraag indienen