Sleutel in het spoorpark

Wat vind jij in de kluis van het TextielMuseum?

Gefeliciteerd, je hebt een bijzondere sleutel gevonden in het Spoorpark! Hiermee krijg je gratis toegang voor twee personen tot het TextielMuseum, waar je de nieuwe expositie ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ kunt bezoeken. Daarnaast opent de sleutel een kluis met een mooie prijs. Zo maak je bijvoorbeeld kans op een geheel verzorgde overnachting in hartje Tilburg.

Wat moet je doen?

Kom naar het TextielMuseum met de sleutel, en meld je aan de balie. Als je de sleutel inlevert, krijg je gratis toegang tot het museum voor twee personen. Vervolgens zal de baliemedewerker samen met jou de kluis openen, waar een prijs in zit.

Wat kan je winnen?

Met het vinden van de sleutel heb je meteen al iets moois te pakken: gratis toegang tot het museum. Wil je weten wat er in de kluis zit? Iedere keer dat de kluis wordt geopend, gaat er een andere prijs in, maar er is altijd iets moois in te vinden. Misschien zit er een theedoek in die ontworpen is door Kiki van Eijk, of krijg je een heerlijke lunch aangeboden in het TextielCafé. Wellicht zit er een boek in, of heerlijke designbonbons. Of wat dacht je van een geheel verzorgde overnachting in de textielkamer van Hostel Roots of in een van de luxe slaapwagons op Stadscamping Tilburg? Altijd een verrassing dus, maar wat er in zit, is voor jou!

Wat moet je nog meer weten?

Om iedereen een gelijke kans te geven, kan je per persoon maximaal één keer deelnemen aan de sleutelactie. De sleutels zijn in te leveren tot het einde van het jaar, dus 31 december 2020. Verder zijn de sleutels en/of de prijzen niet in te wisselen tegen geld.

Waar gaat de nieuwe expo over?

Stap in de wondere wereld van Kiki van Eijk. Al 20 jaar levert de ontwerper een onderscheidende bijdrage aan het Dutch Design, en staat ze bekend om haar fantasierijke ontwerpen: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse Hermès. Samen met theatervormgever Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een expositie die de zintuigen prikkelt.

In samenwerking met Mosk daagt Kiki van Eijk je uit haar werk spelenderwijs te ontdekken. Werp een blik in een grote kijkdoos om tafelgoed van haar hand te aanschouwen, zoom met camera’s in op haar schetsen, en zie objecten in de belichting verschijnen terwijl je door de tentoonstelling beweegt. Bepaal je eigen ontdekkingstocht door de expositie en verwonder je over het poëtische werk van Kiki van Eijk.

Hoe ziet een museumbezoek er nu uit?

Het TextielMuseum is regulier open voor bezoekers. Er zijn geen vaste looproutes (m.u.v. smalle ruimtes) en je kunt je vrij bewegen in het museum op 1,5 meter afstand van anderen. Met de maatregelen in acht genomen, bieden we zo de vertrouwde prettige museumervaring. Wel is het noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek online een ticket en tijdslot te reserveren.

Bezoek het TextielMuseum

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, workshops en het gespecialiseerde TextielLab voor het maken en innoveren van textiel maakt het museum uniek in zijn soort.

Foto’s: Floor Knaapen, Willeke Machiels, Josefina Eikenaar.