TextielMuseum lanceert nieuwe plaids en theedoeken ontworpen door Sigrid Calon

16 november 2022

Vandaag lanceert het interieurlabel by TextielMuseum een nieuwe wintercollectie bestaande uit een serie plaids en een serie theedoeken. De nieuwe producten zijn ontworpen door kunstenaar Sigrid Calon en lokaal gemaakt in het TextielLab van het museum.

Ode aan weven en breien

Kunstenaar Sigrid Calon is bekend om haar grafische handschrift waarin ze speelt met abstracte vormen in verschillende technieken. Ze had een solo in De Pont museum en haar werk is opgenomen in de collectie van o.a. Rijksmuseum, Stedelijk museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Calon’s signatuur is duidelijk terug te zien in de statement pieces die ze ontwierp voor het label by TextielMuseum.
In deze productseries laat Calon haar fascinatie zien voor de technieken weven en breien. De theedoeken zijn een ode aan weven, met een rijk pallet aan bindingen, texturen en kleuren. Met de plaids geeft ze een microscopisch inkijkje in de techniek breien, door een grafisch vormgegeven, uitvergrote structuur van een breisel af te beelden.

De nieuwe theedoeken (€20,- per stuk) en plaids (€165,- per stuk) zijn vanaf vandaag te koop in de museumwinkel en via by.textielmuseum.nl.
Lees hier meer over de nieuwe producten.

Publicatie

Download hier high-res beeldmateriaal voor publicatie. Bij publicatie graag het TextielMuseum en de fotograaf in de bestandsnaam van de afbeeldingen benoemen.

Daarnaast zijn er ook producten verkrijgbaar voor een eigen shoot, neem hiervoor contact op met Floor Rooijakkers van de afdeling Marketing en Communicatie via [email protected] of +31657554896.

Over by TextielMuseum

Onder de naam by TextielMuseum creëren we interieurtextiel met de kwaliteit én de beleving van topdesign. Onze producten zijn een ode aan het bijzondere maakproces van textiel, dat zich volledig afspeelt in onze specialistische werkplaats: het TextielLab. Topontwerpers van internationale allure, onze textielspecialisten en de hightech machines in het lab zijn de helden van ons verhaal. Ontdek het maakavontuur via by.textielmuseum.nl, of maak het van dichtbij mee in het TextielLab van ons museum