Onderwijs

HBO & WO

Het TextielMuseum is een unieke plek waar voor studenten op HBO & WO-niveau veel te ontdekken valt over de geschiedenis en het maakproces van textiel. Midden in het TextielMuseum vind je het TextielLab, een moderne werkplaats waar bekende designers (zoals Viktor&Rolf), kunstenaars en studenten gebruik van maken. Nergens ter wereld sta je zo dicht op het maakproces als in het TextielMuseum.

HBO & WO

Aanbod

Voor het HBO en WO is er een interessant educatief aanbod ontwikkeld. Niet alleen leerzaam en inspirerend voor kunst-, design- en textielstudenten maar zeker ook voor opleidingen met raakvlakken op het gebied van bijvoorbeeld geschiedenis, interieur en techniek.

Digitale rondleidingen

Volg de bestaande rondleidingen van het museum digitaal

Bekijk het programma

Rondleiding Tijdelijke tentoonstellingen

Jaarlijks biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen.

Bekijk het programma

Rondleiding Industrialisatie

Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er vóór die tijd geproduceerd? Waar komt de naam 'Kruikezeiker' vandaan?

Bekijk het programma

Rondleiding TextielLab

Het TextielLab is het ‘kloppend hart’ van het museum, een proeftuin waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan.

Bekijk het programma

Rondleiding Van vezel tot stof

Voor een goed begrip van de ontstaanstechnieken weven en breien is het van belang om de stadia van een productieproces te kennen.

Bekijk het programma

Vragen over onze onderwijsprogramma’s?

Neem contact met ons op

Stuur een bericht

Praktische info

Kosten
Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider / workshopbegeleider. Workshops moeten worden voorbereid en weer opgeruimd, vandaar dat hiervoor een uur extra in rekening wordt gebracht per dagdeel. Ook worden bij workshops de materiaalkosten in rekening gebracht.

Daarnaast geldt de entreeprijs van € 6,00 per student. Studenten van Fontys Tilburg, UvT en Design Acadamy Eindhoven krijgen op vertoon van hun pas 50% extra korting en betalen € 3,00. Studenten met een museumkaart hebben vrije entree.

Groepsgrootte
Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 studenten.

Aanmelden

  • Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend. 
  • Wij adviseren bij een boeking vanaf 60 studenten en/of een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen i.v.m. beperkte ruimte.
  • Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg ook mogelijk. 

Voorwaarden schoolbezoek
Lees hier de overige museumregels die gelden voor onderwijsgroepen.